Мъри се колебае за национал

Специалистът умува до последно дали Тодор Неделев да замени Вандер Виейра срещу ФК Астана

Мъри се колебае за национал

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов е решил да се дове­ри на изпитаната спортна максима - когато отборът върви и побеждава, промени по състава не се правят. Та­ка почти сигурно Мъри иде заложи днес в реванша сре­щу Астана на единадесет­те, извоювали успеха в Каза­хстан.


И все пак е възможна една рокада. Специалистът се колебае дали да не заложи сред титулярите на мла­дежкия национал Тодор Неделев. Ако това се случи, той ще заеме мястото по лявото крило на Вандер Ви­ейра. Бразилецът не бе осо­бено убедителен в Казахс­тан. В края на миналия сезон Вандер пък бе изваден от първия състав и бе пред из­гонване.

И в реванша едно от пос­ледните попълнения на „ка­нарчетата” Анисе ще започ­не сред единадесетте. Той ще действа в предни пози­ции с Мариян Огнянов, кой­то в дадени моменти от срещата ще се озовава на върха на атаката. Холан­децът Ромарио Кортзорг ще атакува по дясното кри­ло.

Ботев въпреки домакин­ството отново няма да за­лага на силен натиск в нача­лото, а ще действа изчаквателно. Идеята на Стоилов е колкото се може повече „жълто-черните” да задър­жат топката и играта да се развива главно в полови­ната на съперника. Много важна ще е ролята на героя от първия двубой Томаш Иршак в средата на тере­на.

Днес, 20:30 часа
Стадион „Лазур” (Бургас)
Пряко по TV7


Вероятни състави:


Ботев (Пловдив):
Стаховяк, Христов, Спрокел, Грънчаров, В. Минев, Ромарио, Иршак, Галчев, Вандер, Анисе, Огнянов;
Старши треньор: Станимир Стоилов;

ФК Астана: Ерич, Бейсбеков, Зелао, Димитренко, Игуменович, Конисбаев, Нурдаулетов, Коробкин, Кетевоама, Исламхан, Нусербаев;
Старши треньор: Мирослав Беранек;

Главен съдия:
Павле Радованович (Черна гора).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки