Камило Плачи: Всички очаквахме медал, но и четвъртото място не е лошо

„Този отбор има много сили”, каза посрещнатият с аплодисменти в София италианец

Камило Плачи: Всички очаквахме медал, но и четвъртото място не е лошо

Тази година отборът, както и целият щаб, направи нещо много голямо.

Това сподели при завръщането си в София националният селекционер Камило Плачи по повод четвъртото място на Евроволей 2013. Той бе посрещнат с бурни аплодисменти на летището и получи високи оценки от българската заедно, заедно с отбора и своя щаб.

„Както често се случва в криминалните филми накрая финалът не се знае, променя се. Всички очакваха един хубав финал със светли очи, рус, но завършихме четвърти и този път. И това не е никак лошо, защото, за да застанеш на масата на големите, е много важно и много трудно. Питайте поляците или немците дали не биха предпочели да бъдат четвърти, а не да отпаднат. Трябва да бъдем щастливи и като отбор, и като федерация и нация, защото този отбор представлява хубавата част на България. Един млад, свеж отбор, който ни кара да се забавляваме и някой път да съжаляваме, но е като любовна история. Този отбор обаче представлява едно от най-добрите неща за България. Обикновено в любовните истории грешките са в двамата, а не в единия. В спортната история винаги правиш сметки с противника, но трябва да бъдем позитивни, да гледаме, че чашата е наполовина пълна, а не празна. Някой път и медалът ще дойде, когато най-малко го очакваме", допълни италианецът.

„Този отбор има много сили, останах впечатлен, защото буквално обърнахме развоя на мача срещу Полша, изкарах всичко от тези момчета. Целият отбор показа и даде максимума от себе си и срещу Германия. Другите отбори имаха по-лесен път, за да стигнат до полуфиналите. Някой бяха по-свежи и психически, и физически и като манталитет, отколкото ние. Ние имахме голям проблем в контраатаката с почти всички състезатели в двата последни мача. Това ще бъде тема на работа, за трупане на опит в следващите мачове, за да станем в този детайл по-добри. Вторият мач – срещу Сърбия, след една загуба от Италия, е сложен. За нас беше по-лесно да играем срещу Русия за третото място, защото тяхното разочарование от евентуална загуба за първото място щеше да е по-голямо.”

„Тази година направихме една важна Световна лига, след това и на Европейското играхме много добре. За миналата година в Световната лига, ако играехме по нормален път, нямаше да се класираме, помните, че бяхме домакини. Но тази година се класирахме за финалите, защото просто играхме добре. Историята с Олимпиадата беше красива, но трябва да не забравяме, че играхме с Англия и Австралия в групата. След това показахме добра игра срещу Германия, за да попаднем във финалната четворка. Тази година пътят беше по-труден, защото Бразилия, Полша, САЩ и Франция са едни от най-добрите отбори в света", каза още Плачи, който бе запитан дали в някой от моментите не е искал Владимир Николов да се включи на игрището и отговори така:

„Аз имам двама добри състезатели като Соколов и Милушев, защо трябва да сънувам друга жена.“

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки