Томов: Бием Левски и нямаме спиране

"Трябва да платим множество важни неща преди вечното дерби"; клубът търси спешен заем

Томов: Бием Левски и нямаме спиране

Александър Томов и старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обядваха заедно в столичен ресторант вчера. Двамата разговаряха за предстоящото вечно дерби с Левски, както и за заплатите на футболистите и служителите. На хората в клуба им е било обещано да получат своите възнаграждения през тази седмица. До вчера обаче плащания нямаше. „Тема Спорт” потърси Александър Томов, за да даде повече информация по този въпрос, както и да коментира предстоящото вечно дерби.

 
"Вижте, не мога да отговарям на въпроси за заплатите на служителите и футболистите. Има си хора, които се грижат за това. Освен това днес (б.а. - Вчера) сме вторник, а до края на седмицата остават още 5 дни. Има кога да им се дадат възнагражденията. Пък и после предстои дербито с Левски. Дотогава трябва да се платят много сериозни неща. Но кой ден ще бъде избран за заплатите от ръководството, няма как да
го кажа, тъй като не е моя отговорност. Аз съм главен акционер, от мен зависи кой да управлява, да влиза в Управителния и Надзорния съвет, а не кога да се плащат заплатите. И за финал да предупредя - бием Левски и оттам насетне нямаме спирачка", със закана завърши Томов.
 
Така от думите на Томов не стана ясно кога точно ще има плащания към играчи, треньори и служители.
 
Клубът търси спешен заем
 
Отговорни фактори в ЦСКА обикалят по банкери и едри бизнесмени, за да вземат спешен кредит, чрез който да погасят належащите плащания. А те са много. Червените се нуждаят от минимум 400 000 лева, и то веднага, за да могат да обслужат най-елементарната част от задълженията си. След месец ще трябват поне още толкова. А касата е зловещо празна. Затова и Томов мълчи за заплатите и не се ангажира със срок, кога ще бъдат погасени, като бяга от отговорност по тази тема. Затова и ЦСКА не може да плати дори дребни суми на Радуканов и Никодимов въпреки подписаните споразумения с тях. Но по-тревожното за клуба е, че не може да се разплати с играчите си и те вече на няколко пъти са лъгани.
 
Вратите, на които чука ЦСКА за кредит или заем, обаче не се отварят и това поставя клуба в много сложна ситуация. Все пак надеждата на червеното ръководство е, че най-късно до петък ще успее да осигури някакъв заем. Днес са планирани поредните разговори в тази посока.
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки