Треньор в събота ще бъде Мариян Христов, прекратиха договора с Йоканович

10 милиона са влезли в Левски от началото на годината, половината е дал Батков

Треньор в събота ще бъде Мариян Христов, прекратиха договора с Йоканович

Старши треньор на Левски в съботното гостуване в Гоце Делчев на местния Пирин ще бъде Мариян Христов, съобщи финансовият директор на Левски Константин Баждеков. "Неврокопчани" посрещат "сините" от 16:00 ч в реванш от първия кръг на турнира за Купата на България. Първата среща Левски спечели с 4:0.

 
„Треньор в събота ще бъде Мариян Христов, тъй като до момента не са оформени документите на Тони Здравков”, каза Баждеков на пресконференцията на „Герена” днес.   
 
Новият спортен директор Христо Йовов допълни: „Тони ще е старши треньор, като с изключителни привилегии ще се ползват Мариян Христов и Елин Топузаков, те са хората, които през цялото време бяха в клуба и смятам, че ще бъдат от огромна полза на Тони Здравков.”
 
 „Няма да чуете нищо за минали неща. Аз съм млад човек и гледам напред. Надявам се да продължим напред. Може би в един момент сме пропуснали да вземем някои футболисти”, каза още Йовов относно днешното изявление на Наско Сираков.



"Следващите треньори на Левски трябва да се подбират доста по-внимателно."

Бижутера обяви, че честите и прибързани смени на треньори на "Герена" са оказали лошо влияние върху отбора в дългосрочен план.

"Уважавам всички, които са давали здравето и енергията си за Левски и няма да кажа лошо за тях."
 
„Не бях готов да преценя дали Петев е подходящ, затова не съм дал своето мнение. Иначе съм играл с него, познаваме се.”
 
В момента мислим кой ще оглави школата”, взе думата президентът Тодор Батков. „В момента като потомствен левскар той (Здравков) се отзова, трябва да търсим. „Баждеков, кажи за цифрите, тъй като сме бял клуб” и финансистът застана зад микрофоните:
 
„Няма да правя отчет в клуба, тъй като досега оформях договора с г-н Йоканович, с когото приключихме отношението, допреди 5 минути и затова се забавих малко. С тях (с Йоканович и помощниците му) прекратихме взаимоотношенията по взаимно съгласие, което ни дава възможност да продължим процедурата по оформянето на треньорския екип на Левски. От началото на годината над 10 млн. лв. са влезли в клуба - 5 млн. от спонсори и рекламодатели, останалите пари са осигурени от собственика за съществуването на клуба. Към момента заплатите на футболистите са изплатени, разплатили сме се с клубове и трансфери, имаме и известни забавяния, но те не са повече от 15-20 дена в рамките на месеца и в средата на следващия месец. Мисля, че с тези пари Левски съществува, колкото и да ни е трудно, изпълняваме си задълженията по договорите, които имаме. Изпълняваме си договорите и по базата и стадиона. И благодарение на усилията на собственика и договорите със спонсори и рекламодатели, ни дава възможност клубът да функционира.”
 
Йовов добави: „Имаме визия в развитието на ДЮШ, има неща, които наистина трябва да се променят с оглед на условията, които предлагаме. Мисля, че трябва да бъдат подобрени, за да може и родителите да бъдат по-спокойни.”

Накрая Батков призна, че е имал в главата си редица имена за нови треньори след оттеглянето на Ивайло Петев. На въпрос дали Велислав Вуцов и Емил Велев са били сред вариантите, собственикът на "сините" каза: „Дълбоко уважавам и Велислав Вуцов, и Емил Велев. И Георги Василев, и Гошо Тодоров, и Ангел Славков. Но трябваше да решим за 1 ден. Но ние имахме мач срещу сателит на ЦСКА, треньор им е техен възпитаник (Коце Ангелов) и ние не можем да отидем като разпасана команда."

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки