Марек представи отбора си за новия волейболен сезон

Най-младият отбор в Шампионска лига сме и това трябва да се има предвид, коментира Найден Найденов

Марек представи отбора си за новия волейболен сезон

Шампионът на България по волейбол Марек Юнион-Ивкони официално представи състава си преди второто си поредно участие в Шампионска лига при мъжете. На пресконференция пред медиите присъстваха мениджърът на клуба Людмил Найденов, старши треньорът Найден Найденов, новият капитан на тима Гьорги Гьоргиев и националът Мартин Божилов.

"За нас е важно да бъдем част от най-силните клубове в Европа и да сверяваме часовниците си. Искам да благодаря на нашите спонсори, за това че ни подпомагат и в тазгодишната кампания. БФВ ще ни помогне безвъзмездно тази година, както на нас, така и на другия евроучастник с пособия и помощ при организацията на домакинствата, за което им благодаря", заяви Людмил Найденов.

"Напуснаха ни трима от основните волейболисти - Тодор Вълчев, който замина в шампиона на Тунис Сфакс, Дмитрий Бахов знаете е вече в Томис, както и Костадин Гаджанов, който ще играе в Габрово. Надявам се да се разреши казуса с Венцислав Трифонов, който е талантлив състезател, за да мога да разчитам на него.

"Убеден съм, че съвсем скоро на него ще може да се разчита и в националния отбор. Привлякохме Венелин Кадънков от Бургас, а другите 4-5 нови момчета са от нашата школа. Най-младият отбор в Шампионска лига сме и това трябва да се има предвид. Съперниците ни в групата е излишно да ги коментираме", коментира Найден Найденов.

"За нас няма значение срещу кой играем и в какъв състав. Целта, която сме си поставили като играчи, е да дадем най-доброто от себе си, а резултатите ще дойдат сами. Миналата година ни предричаха твърдо последното място, а накрая само един гейм срещу Аркас ни лиши от това да преминем в следващия етап. Успехът на нашия отбор се крие в това, че сме млади и много сплотени. На феновете обещавам едно - ще дадем всичко от себе си във всеки един мач", заяви новият капитан на тима Гьоргиев.

"Благодаря на нашия президент Ивайло Константинов за това, че отново ни осигури възможност да участваме в Шампионска лига. Хората са го казали, ние да играем така както можем, пък да става каквото ще. И сега ни сочат за пълен аутсайдер в групата, но това ни амбицира още повече.

В Европа все пак знаят вече нашия отбор и който ни подцени, жестоко ще съжалява. Надявам се и повече фенове да дойдат и да ни подкрепят в домакинските срещи", заключи либерото на тима и националния отбор Мартин Божилов. В Шампионската лига Марек е в група със съставите на Пиаченца (Италия), Тур (Франция) и АХ Волей Любляна (Словения).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки