Приказката официално свърши: България не стигна до баражите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Чехия спечели с 1:0 визитата си в София, останахме 4-и в групата

Приказката официално свърши: България не стигна до баражите (ВИДЕО+СНИМКИ)
Националният отбор на България не успя да достигне до баражите за класиране за Световното първенство в Бразилия, което ще се проведе следващото лято, след като тази вечер загуби последния си мач от квалификационна група "В" срещу Чехия с 0:1. Срещата се игра на стадион "Васил Левски", а единственото попадение бе дело на Докал в 52-ата минута. 
 
"Трикольорите" завършиха мача с човек по-малко, след като Занев си изкара втори жълт картон в 75-ата минута. Това бе 5 червен картон за "лъвовете" в квалификационния цикъл. 
 
Дебют за България пък направи юношата на Литекс Симеон Славчев.
  
На стадион "Васил Левски" днес присъстваха над 30 хиляди зрители, които за жалост видяха първата домакинска загуба на "трикольорите" за тези квалификации. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!














 
Двубоят започна с по-активна игра на "лъвовете", докато гостите разчитаха на контраатаки, за да затруднят Владо Стоянов. 

 
В 14-ата минута Козак бе изведен с дълъг пас зад българската отбрана, напредна и навлезе в пеналта, шутира силно с десния крак, но над вратата.

 
След няколко опасни центрирания на Занев от левия фланг дойде 27-ата минута, когато Ирачек бе изведен очи в очи с Владо Стоянов, който добре скъси ъгъла и спаси изстрела му. 

 
Най-добрата възможност за нашите дойде в 38-ата минута, когато Иван Иванов засече с глава центриране от фаул, но ударът му премина встрани от вратата. 

 
В самия край на полувремето пък, в 45-ата минута, Козак засече с глава центриране отляво, кълбото се удари в лявата греда на Стоянов.

 
Втората част стартира с две много добри възможности за българите. Първо влезлият на полувремето Димитър Рангелов стреля опасно към вратата на гостите, ала Чех спаси. 

 
В следващата атака пък, Илия Миланов се извиси над всички след един корнер и засече с глава, но топката премина много близо до лявата греда на Чех. 
 

 
Така дойде 52-ата минута, когато Докал стреля по земя от над 20 метра, Владо Стоянов не успя да се намеси и така Чехия излезе напред в резултата. 

 
Българите обаче не се предадоха и опитаха поне да изравнят резултата, но брилянтният Петр Чех не позволи това да се случи. В 65-ата минута Ивелин Попов шутира от дистанция, ала стражът на гостите спаси с една ръка. 

 
В следващата атака Маркиньос шутира от дистанция, но не уцели вратата. Последната добра възможност за нашите дойде в 68-ата минута, когато Гаджев шутира извън пределите на пеналта, ала Чех отново спаси. 

 
Българските надежди свършиха в 75-ата минута, когато Петър Занев си изкара втори жълт картон и така остави своите с 10 души на терена. 
 
До края мачът се доиграваше, но нови попадения не паднаха и така Чехия спечели визитата си на България с 1:0. След успеха гостите финишираха на 3-о място в нашата група "В" с актив от 15 точки, докато "лъвовете" остават 4-и с 13, колкото има и 5-ят Армения. 



 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки