Мексико уволни треньора след само два мача

Ацтеките са изправени пред първото си отпадане в квалификации от 1990-а насам

Мексико уволни треньора след само два мача

Националният селекционер на Мексико Виктор Вучетич заяви, че е бил уведомен от Футболната федерация на страната, че повече не заема този пост, става ясно от интервю, дадено за телевизия ESPN. 

Вучетич беше начело на националния отбор на страната само за два мача и в последните квалификации за Световното първенство в зона КОНКАКАФ постигна победа и загуба. Мексиканците завършиха 4-и във финалната група в своята зона, което ги праща на бараж с Нова Зеландия - победител в зона Океания. Първата среща е на 13-и ноември в Мексико Сити, а реваншът в Уелингтън седем дни по-късно. В тези мачове ацтеките ще бъдат водени от Мигел Ерера, който се очертава да стане четвърти национален треньор в последните шест седмици.

"Това е опит за мен. Мога да го определя като положителен опит, но не е това, което очаквах. За мен това означава край, защото какво мога да покажа за шест тренировки? Може и да съм магьосник като Цар Мидас, но не съм Господ", обяви Вучетич.

Хосе Мануел дела Торе и Луис Фернандо Теня също бяха отстранени от поста само след един мач, като и двамата регистрираха загуби. Сега Ерера трябва да спаси страната от първото й отпадане в квалификации от 1990-а година насам, когато Коста Рика нанесе два пъти тежки загуби на мексиканците и ги остави пред телевизорите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки