Рома нанесе първо поражение на Наполи с осмата си поредна победа (ВИДЕО)

Тоти се контузи, но Пянич избухна с два гола за успеха с 2:0 на „Олимпико”

Рома нанесе първо поражение на Наполи с осмата си поредна победа (ВИДЕО)

Феноменалното представяне на Рома под ръководството на Руди Гарсия продължава.

Римските „вълци” останаха лидери в таблицата на Серия „А”, след като записаха осма поредна победа в шампионата. Те се наложиха с 2:0 над втория в таблицата тим на Наполи в първия мач от осмия кръг на Калчото, игран на препълнения стадион „Олимпико”.

Наставникът на гостите Рафаел Бенитес остави донякъде изненадващо на пейката Гонзало Игуаин и на практика излезе без чист нападател, като атаката на неаполитанците бе водена от македонеца Горан Пандев.

Именно пред него се откри най-чистата възможност за гостите. Това стана в 35-ата минута, при резултат 0:0, когато Пандев бе изведен сам срещу вратаря и имаше цялото време на света да преодолее Де Санктис, но последният успя да парира удара му, а после и Даниеле Де Роси  се притече на помощ и изчисти топката от голлинията.

Две минути преди положението пък капитанът на домакините Франческо Тоти получи травма и бе заменен принудително от Марко Бориело.

Рома отговори в 41-ата минута, когато точно Бориело свали с глава към Флоренци, а той от границата на наказателното поле стреля опасно. Шутът обаче мина на сантиметри от гредата и така нулевото равенство се запази.

Последва нов удар към Пепе Рейна, но и той бе неточен, а в последната минута на полувремето Инсиние бе изведен технично от Пандев зад гърба на отбраната, но си затвори ъгъла и в крайна сметка стреля в гредата.

В 45-ата минута и Бенитес трябваше да направи принудителна смяна, понеже Мигел Бритос се контузи, а испанецът реши да замени уругваеца с Паоло Канаваро.

Това се оказа и най-голямата му грешка.

В даденото от рефера 3-минутно продължение появилият се секунди преди това 32-годишен бранител фаулира Жервиньо пред наказателното поле на гостите и получи жълт картон. В отсъствието на Тоти зад топката застана Миралем Пянич, който с изключително прецизно изпълнение я прати в горния ъгъл на вратата и така откри резултата.

След почивката Наполи се опита да отговори, но безуспешно, а в 70-ата минута Канаваро събори Бориело в наказателното поле и бе изгонен заради втори жълт картон, докато Рома получи правото да изпълни дузпа.

Зад топката отново застана Пянич и резултатът бе същия – безпощаден удар в горния ъгъл и 2:0 за Наполи в 71-ата минута.

След това Рома нямаше проблеми да задържи преднината си и да запази 100-процентовия си актив от точки след 8 кръга, а неаполитанците записаха първа загуба и останаха с 19 точки в своя актив, колкото има и шампионът Ювентус преди гостуването си на Фиорентина в неделния следобед.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки