"Сини" ветерани и фенове през сълзи: На "Герена" владее омразата, Левски загуби идентичността си +ВИДЕО

Цветан Веселинов-Меци, Красимир Коев и Петър Димитров призоваха за спешни промени в клуба и връщане към старите ценности

"Сини" ветерани и фенове през сълзи: На "Герена" владее омразата, Левски загуби идентичността си +ВИДЕО
Ветерани и фенове на Левски се събраха днес в „Студио Дерби”, за да апелират за връщане към изконните ценности на клуба.

„Сините” сърца не припознават своя отбор в сегашния Левски и молят ръководителите на „Герена” да спрат да насаждат омраза сред феновете, а да направят така, че най-важна отново да бъде любовта към отбора.

Ветераните на Левски Цветан Веселинов-Меци, Красимир Коев и Петър Димитров, който беше говорител на Националния фенклуб, се събраха на една маса, за да обсъдят кризисната ситуация в Левски.

Ето техните мнения за случващото се в клуба, който през пролетта ще навърши 100 години.



Цветан Веселинов-Меци: Ако Левски се бори за изпадане или изпадне, ние ще съборим стадиона и Левски няма да го има

„Трябва да се искат съвети от ветераните. От Кирил Ивков, Сашо Костов, Иван Вуцов е там. Той има опит, никой не го пита.  Ако иска Батков да продаде отбора, да го продаде, няма лошо. Не мога да си представя какво ще стане, ако Левски се бори за изпадане или изпадне. Ми ние ще отидем на „Герена”, ще съборим стадиона и няма да има Левски. Така няма да се размине. Едно време ни беше страх, сега не ни е. Няма ветеран, който да не го боли от това, което се случва. Мен не ме познават на стадиона. Аз отивам в ложата и ми викат „Не може да дойдеш тука, ти кой си?”. Два пъти като ми кажат така и ме отказват да ходя. Затова не ходя от години на мачове на Левски”.



Веселинов заяви, че е готов без пари да работи в Левски и разкритикува звездата на отбора Гари Родригес. "Гари Родригес не може да центрира. Дайте ми го за една седмица и ще го науча, без пари", сподели Меци.



Красимир Коев: Левски играе бездушно и страхливо, трябва му нов лидер на терена


Красимир Коев: Видях много страх у играчите. Със страх не може да се играе. Бездушието си личеше още след първия гол. Това е не трагично, а нещо по-различно. Трябва да се работи, за да се играе със сърце за Левски. Ние се събличахме пред портретите на Гунди и Котков в съблекалнята. Ние излизахме от школата и знаехме откъде излизаме. Играехме със сърце и душа за Левски. Сега нещата се промениха много и аз не виждам нито един юноша на клуба в отбора. Не виждам лидер в лицето на Гаджев. Мисля, че той трябва да се нагърби. Преди Йовов беше лидер, сега трябва нов. Трябва двойна работа и да се стегнат момчетата. Не мисля, че е реално да се говори за изпадане, но дори място във втората седмица ще бъде трагедия.



Петър Димитров: На „Герена” владее омразата, а Левски е обичта, това не е нашият отбор
Бившият говорител на фенклуба Петър Димитров в прав текст нарече сегашните шефове на Левски "престъпници", защото гонели децата от "Герена"

"Бездушни футболисти и черен сектор „Б”. Това ми беше най-голямата болка. Сектор "Б" трябва да бъде син, а не черен, защото синьото плаши съперниците. Ние пеем, че морето, небето и очите на Апостола са сини, това ги плаши. Тази обич, която ни е крепяла през годините, псотепенно се превърна в нещо друго. Това не е присъщо за нашия клуб. Унищожаваме отбора по този начин. Наистина Левски си загуби идентичността. От ръководството успяха да накарат публиката да си намрази футболистите. Левски е обичта. Не сме създадени за титли, а хората да ни обичат. Който не го е разбрал, значи не разбира идеологията на Левски. Ние преди всичко искаме да имаме отбор, който играе и се раздава. Евентуален нов собственик трябва да се върне към корените на Левски. Запалянковците не ги обвинявам, а тези, които се опитаха да използват омразата. Омразата е много гадно оръжие, но никой не може да победи любовта. На „Герена” владее омразата. Не може хора, които са играли и управлявали заедно, да се настройват един срещу друг"

По думите на Димитров стадион "Георги Аспарухов" се е преъврнал в своеобразен "Биг Брадър" заради всички нападки межди легенди като Гонзо, Сираков и Боримиров. Явно някой има интерес да съсипе Левски, нещо градено 100 години, каза той. Не чух публиката нито веднъж да извика при 2:0 „Хей, чуй, ЦСКА, 2:0 – 3:2!”. Бедата е там, че футболистите също не знаят, че ЦСКА е най-уязвим, когато води с 2:0 срещу Левски. Това ми е любимия резултат – ЦСКА да води 2:0. Няма кой да ги научи, че ЦСКА се обръща най-лесно от 2:0. Обичта запази отбора през годините и след онзи мач през 1985 година, когато отборите бяха прекръстени, каза още той.



Бел. ред.: В онзи мач през 1985 година награждаването на ЦСКА се забавя заради непрекъснатите скандирания на сектор „Б” „Левски, Левски”.

ЕТО И ПЪЛЕН ЗАПИС НА АКТУАЛНО СТУДИО "ДЕРБИ" С ГОСТИ ЦВЕТАН ВЕСЕЛИНОВ - МЕЦИ, КРАСИМИР КОЕВ И ПЕТЪР ДИМИТРОВ
Илиан Илиев: Нямам предложение за нов договор

"За мен ще е предизвикателство да се опитаме в Европа", заяви той

Томаш: Играчите дадоха всичко от себе си

Треньорът на Локомотив Пловдив заяви, че отборът му надскача себе си

Генчев: Мачът беше чиста победа за нас

"Гордея се с футболистите", заяви треньорът на Крумовград

Дерменджиев: Знаехме, че ще е трудно

"Протоколни мачове няма", заяви той

Юсеин: Искаме отборите да се съобразяват с нас

Халфът на Крумовград коментира равенството 3:3 с Лудогорец

Пенев: Борим се до последно

Треньорът критичен към атаката на Хебър

Балъков: Свалям шапка на всички

"За четири дни с тези французи, португалци, българи и всякакъв вид националност работата не е лесна", заяви той

Официално: Етър изпадна и без да играе

Резултатът в Пазарджик върна "болярите" във Втора лига

Гьонов на престижно събитие в Лондон

Представителят на БПФЛ участва в Асамблеята на Европейските лиги

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки