Обсъждат нова схема за фенове на вечни дербита

Левски иска размяна на централните трибуни

Обсъждат нова схема за фенове на вечни дербита

 

„Левски" и ЦСКА ще обсъждат нова схема за разпределение на местата за запалянковци на вечните дербита. При съгласие тя ще действа за останалите 4 дуела между грандовете през сезона. Разбира се, мачовете може да станат два поради слизане на „сините" във втората седморка.
 
Идеята е на „Левски". В момента агитките получават съответните фенски сектори зад вратите плюс половините от „В" и „А". По средата на двете централни трибуни се разполагат буферни зони, дебнат и кордони от полиция.
 
„Сините" предлагат домакинът да получава целия сектор „А", а гостът - целия „В", като другото си остава постарому. Така ще се избегнат буферните зони, които отнемат най-хубавите места за гледане на националния стадион. В същото време ще се подпомогнат действията на полицията и ще намалее необходимостта от кордони.
 
Ощетен от промяната всъщност няма, защото секторите ще се разменят реципрочно според домакинството.
 
Сегашната система ограничи местата за „сини" на последния сблъсък (0:3) в сектор „А" до едва 600. Причината - обширни зони за сигурност наоколо. От „Левски" се заканват - ако няма промяна, за следващото си домакинство да дадат също толкова места за „червените на централната трибуна...
 
Кевин Бру страда от травма и е под сериозен въпрос за мача с „Ботев" на „Герена" тази събота. Поради контузия дербито пропуска и Ларсен Type. Всъщност и двамата легионери са сред следените изпод вежди за евентуална раздяла през зимата...
 
Друг от тях - Алехандро Перес, ще е вън от групата за събота поради слаба форма. Испанецът бе в сърцето на калпавата отбрана при 0:3 с ЦСКА редом с Йордан Милиев, който сега ще е резерва. Перес е под наем, който може да бъде прекратен.
Възможни са още промени в титулярния състав, но ще се решава окончателно довечера.
 
Станислав Тодоров ще ръководи дуела на „Аспарухов", реши съдийската комисия. За последно шуменският арбитър свири на „Ботев" при 0:0 с ЦСКА на „Българска армия" на 1 септември.
 
За двубой на „Левски" Тодоров няма назначение от 9 март тази година - загубата с 0:2 от „канарчетата" под тепетата.
 
През 2013-а реферът не е ръководил друг мач на „Левски" или на „Ботев".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки