Без мач на националите през ноември, ЦСКА и Левски ще играят на 16-ти

БФС с приоритет стратегия за Евро 2016. Угоди и на клубовете

Без мач на националите през ноември, ЦСКА и Левски ще играят на 16-ти

 

Националният отбор по футбол няма да играе приятелски срещи на официалните дати от ФИФА през ноември - 15-и и 19-и, когато ще са и баражите за световното първенство в Бразилия.
 
Въпреки няколкото предложения, които получихме след видимата промяна в облика на представителния ни тим, ръководството на БФС и все още имащият договор като национален селекционер Любослав Пенев прецениха, че няма потребност от изиграване на мач сега на всяка цена. По-скоро в приоритет се е превърнала стратегията за предстоящите европейски квалификации за шампионата във Франция през 2016 г. А първа точка по стратегията е уточняването точно на треньорския въпрос - дали Любо Пенев ще склони да остане селекционер още две години, или ще трябва да се търси нов наставник.

На фона на по-важните и генерални въпроси за бъдещето на националния ни отбор е взето и решението “лъвовете” да не играят контрола през ноември.

Така БФС угоди и на клубовете ни и най-вече на ЦСКА и Левски, които ще могат да разчитат на Емил Гъргоров и Владимир Гаджев за първия 1/8-финал за купата. Окончателно съперниците, профилигата, полицията и Тв7 се разбраха дербито да е на 16 ноември от 15,15 часа на стадион “Васил Левски”. ЦСКА ще е без Чочев и Карачанаков, които имат квалификации с младежите. Реваншът за купата ще е на 19 декември (четвъртък) по настояване на отборите.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки