Тони Здравков: Не можеш да избягаш от историята, Левски винаги е бил фаворит и ще бъде такъв (+ВИДЕО)

"Няма да правя големи промени в състава", заяви наставникът на Левски преди утрешния мач с Ботев (Пд)

Тони Здравков: Не можеш да избягаш от историята, Левски винаги е бил фаворит и ще бъде такъв (+ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Антони Здравков заяви, че Ларсен Туре и Кевин Бру ще пропуснат домакинството на Ботев (Пловдив) от 14-ия кръг на родното футболно първенство. Срещата е утре от 15:15 часа и ще се играе на стадион „Георги Аспарухов”.

”Имаме кадрови проблеми. Това са двамата французи в състава ни - Туре и Бру, които няма да вземат участие в двубоя и са контузени. Също така Везалов отпадна от групата поради контузия. Вчера след тренировката се оплака, че има проблеми с коляното и че не може да помогне с нищо. Всички останали футболисти, които тренираха, са здрави и са в групата”, заяви наставникът на „сините”.

”Искрено се надявам, че това, което се получи на мача с ЦСКА, няма да се повтори. Всеки един от футболистите трябва да си е направил собствените изводи от начина, по който е играл. Разговаряли сме с всеки един поотделно, както и всички заедно. Надявам се, че всеки си е преосмислил действията, постъпките и мисли само и единствено за утрешния двубой”, подчерта Здравков.



”Хората, които са играли в двубоя с ЦСКА или ще играят утре, са длъжни да играят за името на Левски и за собственото си име. Тъй като всеки един от тях е дошъл в Левски да играе футбол и да побеждава. Никой от тях не е дошъл в Левски да губи мачове. Да, промени ще има, но при всички положения няма да бъдат чак толкова много. Тези футболисти, които в момента са в съблекалнята, аз смятам, че могат да играят футбол”.

”Познаваме Ботев добре - един компактен отбор, който знае да играе футбол, подава топката добре, добре излиза в атака, добре се брани”, заяви Здравков.  



”Дали са чужденци или българи, това няма никакво значение. Всеки е длъжен да изпълнява това, което иска треньорът от него. Не виждам причина един футболист да не се съобразява по някакъв начин с решението на треньора, на треньорите или на който и да било ръководен кадър в клуба”.

”Левски винаги е фаворит, без значение съперника. Това какви са изявите на терена е нещо съвсем различно. Не можеш да избягаш от историята си, не можеш да избягаш от това, че футболист на Левски, от това, че си треньор на Левски, от това, че си служител на Левски. Не можеш да избягаш от историята. Левски винаги е бил фаворит и ще бъде такъв. Друг е въпросът по какъв начин го показваме на терена. За да си фаворит, трябва да си го докажеш на терена, с действията си”.



”Единствената цел пред отбора утре е да играе футбол и да търси победата”, заяви Здравков.

”Школата в Левски винаги е разполагала с таланти и ще разполага и за в бъдеще, без значение кой е директор на школата. Друг е въпросът дали точно в този момент има готови хора да влезнат и да понесат тежестта. Аз мисля, че има момчета, които след месец-два-три ще бъдат вече на нужното ниво да могат да се покажат в мъжкия футбол, но точно в този момент няма”, допълни наставникът на "сините".

Ето и видео от брифинга на Антони Здравков

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки