Официално: Ивайло Петев пое АЕЛ Лимасол

Българският специалист ще води кипърския тим до края на следващия сезон с допълнителна опция

Официално: Ивайло Петев пое АЕЛ Лимасол
Ивайло Петев пое кипърския АЕЛ Лимасол, потвърди официалният сайт на кипърския клуб. Той ще бъде треньор на тима за сезоните 2013-2014 и 2014-2015, се казва в комюникето. Уточнява се, че след края на този договор, клубът има право да поднови сътрудничеството. 

Петев, който се срещна по обяд с президента Андреас Софокъл и заместник-председателя Крисис Софокъл, води свои хора в Лимасол, като лекар ще бъде д-р Валентин Великов, докато кондиционен треньор - Душан Стевич. 

В екипа на Петев ще бъдат още кипърските помощници Мариус Неофиту и Никос Константинидис, който ще е треньор на вратарите. 

Младият специалист ще отпътува за България и ще се върне в неделя, като от понеделник започва да води заниманията на тима.

За последно ловчанлията беше наставник на Лудогорец. Той беше уволнен през юли след лошия старт на сезона. Наскоро щеше да поеме Левски, но беше демонстративно съблечен гол до кръста от ултраси на "сините" и впоследствие се отказа да води тима от "Герена". Името му беше свързвано неколкократно с Динамо (Загреб). В крайна сметка застава на кормилото на АЕЛ Лимасол. 

АЕЛ завърши 5-ти миналия сезон в първенството на Кипър, като остана без евроквота. В момента се намира на 4-ото място на 4 точки от лидера Анортозис. 


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки