Неадекватен Гошо Петков развали дебюта на Радуканов (СНИМКИ+ВИДЕО)

Две фрапантни грешки на вратаря на Славия реши двубоя в Стара Загора

Неадекватен Гошо Петков развали дебюта на Радуканов (СНИМКИ+ВИДЕО)
Отборът на Берое постигна дубъл над тима на Славия, побеждавайки с 2:1 „белите“ в дебюта на Милен Радуканов. И двата гола за домакините бяха дело на Давид Каядо след фрапантни грешки на вратаря на „белите“ Георги Петков. Единственото попадение за гостите отбеляза Олег Шалаев минута преди края на първата част.

Първата част започна с преимущество на домакините. Венци Христов първи имаше възможност да открие резултата, но, след грешка в отбраната на Славия, ударът му бе спасен от Георги Петков.

Първоначалният натиск на Берое все пак даде резултат. В 29-ата минута, след центриране на Веселин Пенев отляво, Георги Петков допусна невероятна грешка. Стражът на Славия излезе да посрещне центрирането, но пропусна топката. Тя попадна в Давид Каядо, който откри резултата в 50-ия си мач за старозагорци.



След попадението на Каядо, „белите“ заиграха по-добре и в крайна сметка успяха да изравнят резултата в края на полувремето. Този път отбраната на Берое сгреши при едно центриране на Чавдар Янков от свободен удар. Олег Шалаев се оказа с топка в крака на няколко метра от Иван Караджов. Руснакът не сбърка, отбелязвайки първото си попадение в родното първенство.

В даденото продължение на първата част Галин Иванов се опита да си изпроси дузпа. Христо Ристосков бе много близо до ситуацията и правилно не посочи бялата точка, като спести жълт картон за симулация на полузащитника на Славия.

В началото на второто полувреме футболистите на Славия имаха лек превез, но възпитаниците на Петър Хубчев бързо изравниха играта. В 57-ата минута нова фрапантна грешка в отбраната на Славия позволи на Давид Каядо да отбележи втория си гол в срещата. След дълго подаване на Игор Джоман, Димо Атанасов изпусна Каядо. Георги Петков излезе извън наказателното си поле, но се сблъска с Атанасов, а Каядо успя да открадне топката и да отбележи на опразнената врата.



Мимнути преди края на двубоя Борислав Стойчев имаше възможност да сложи точка на спора. След центриране от ъглов удар на Пламен Крумов, бранителят на домакините стреля директно от въздуха. Павле Попара обаче бе застанал до близката греда и успя да изчисти топката от голлинията.

След днешната победа, тимът на Берое се изкачва едно място нагоре и вече е осми. Старозагорци се изравниха по точки (19) с Левски, но головата разлика ги държи в долната част на класирането. "Белите" продължават с негативната си серия, като това бе четвърто поредно поражение за тима, който остава под чертата с едва 11 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки