Карлето най-после обясни защо е продал Йозил на Арсенал

Гарет Бейл готов за "Ел Класико", предпочитал да играе от дясно

Карлето най-после обясни защо е продал Йозил на Арсенал

Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти най-после внесе яснота относно раздялата с Месут Йозил това лято и продажната му на лондонския Арсенал в последния ден на трансферния прозорец.

По време на пресконференцията преди първото за Карлето „Ел Класико”, което ще се проведе в събота, от 19:00 часа на „Ноу Камп”, италианският специалист заяви, че е предпочел да запази в отбора Анхел Ди Мария, вместо германския национал.

Сделката за последния, на стойност 42 млн. паунда, предизвика много полемики и ръководството на испанския гранд до ден днешен е критикувано за решението си.

„Трябваше да го направим, за да има баланс в отбора ни. Исках да имам в редиците си Анхел Ди Мария. Той има по-малко качества от Месут Йозил, но го предпочетох заради характера му и помощта, която оказва на тима. С пристигането на Гарет Бейл смятах, че е по-правилно да имам Ди Мария, а не Йозил. Така сме по-балансирани”, заяви Анчелоти и посочи, че най-скъпият футболист в света Гарет Бейл може да играе срещу Барселона.

„Откакто той е при нас няма проблеми или болки в гърба. Кондиционното му състояние не бе добро, защото на практика му липсва лятна подготовка. Сега обаче той е добре и е готов да играе от първата минута. Ако го питате, ще отговори, че предпочита да играе отдясно, защото от там той може да навлезе към наказателното поле и да стреля с левия крак”, допълни Татко Карло.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки