Байерн Мюнхен победи Монтепаски Сиена в Евролигата

Уникаха срази поляци и се доближи до лидерите в група "С"

Байерн Мюнхен победи Монтепаски Сиена в Евролигата
Германският гранд Байерн Мюнхен не допусна изненада във втория ден от груповата фаза на Евролигата по баскетбол за мъже, след като се наложи с 89:79 (22:20, 24:13, 24:19, 19:27) над италианския Монтепаски Сиена.
 
Победата изравни баварците с доскорошния лидер Олимпиакос, който се наложи над турския Галатасарай със 78:67 (22:11, 20:19, 17:27, 10:19) в четвъртък вечер.
 
Байерн не срещна затруднения в първия си мач като домакин за сезона в Евролигата. Новаците в надпреварата се насладиха на прекрасната игра на гарда Малкъм Дилейни, който отбеляза 20 точки за успеха, както и на разполагащия с внушителни физически данни Джон Брайънт, който пък се отчете с "дабъл-дабъл" при 15 пункта и 11 спечелени борби под коша.
 
Испанският Уникаха Малага се наложи с категоричното 101:68 (24:19,31:13, 25:20, 21:16) над полския Зелона гора и се доближи до лидерите във временното класиране в група "С".
 
Специалистите и феновете не очакваха изненада на мача в Испания и логичното се случи още във втората част, спечелена от Уникаха с изразителното 31:13. Ник Кейнър-Медли поведе други четирима свои съотборници до двуцифрен актив, след като наниза 20 точки в коша на поляците и спечели десет борби, докато Ърл Калъеуй захрани атаките на своя тим с девет асистенции.
 
Благодарение на отличната игра както в атака, така и в защита, Уникаха успя да спечели всяка една от четвъртините в мача срещу Зелона гора. Анадолу Ефес Истанбул се изравни с Реал Мадрид на върха на класирането в група "В", след като победи Страсбург като гост със 76:66 (22:12, 21:17, 15:20, 18:17).
 

Домакините съумяха да съкратят разликата до три точки секунди преди сирената, но Зоран Планичич наниза великолепна тройка и уби интригата. Той завърши с 15 пункта в своя актив, докато Скоти Хопсън се отчете с 20 точки и пет откраднати топки. 

Далас се класира за финала на Запад в НБА

С две точни стрелби на Пи Джей Уошингтън в края на шестия мач

Индиана прати серията с Ню Йорк в седми мач в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист разгроми Спартак (Пл), отива на финал

Вижте подробности

Минесота изравни серията с Денвър и я прати в решителен седми мач

Тимбъруулвс разби Нъгетс с 115:70

Балкан надви Черноморец и се класира на финал в мач номер 4 (ВИДЕО)

Ботевградчани бяха непоколебими с 94:78 и спечелиха серията с 3:1

MVP на НБА Никола Йокич вкара 40 точки и доближи Денвър до финала на Западната конференция

Ню Йорк Никс би Индиана Пейсърс

В Плевен: Спартак би Рилецо и вкара серията в 5-и мач (ВИДЕО)

Решителният двубой e в Самоков този петък

Селтик поведе серията с Кавалиърс

Оклахома изравни Маверекс до 2:2

Балкан победи Черноморец и взе аванс в серията (ВИДЕО)

Ботевградчани имат шанс да спечелят пред своите фенове на 15-ти май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки