Сашо Станков: Съдията повлия на мача, това имаше предвид Узунов за 12-ия играч

"С нашата публика нямаше да загубим, Левски игра плахо през целия мач"

Сашо Станков: Съдията повлия на мача, това имаше предвид Узунов за 12-ия играч
"Това имаше предвид Узунов като каза за 12-ия играч", заяви треньорът на Локо (Пд) Александър Станков след поражението с 2:3 от Левски пред празните трибуни на „Лаута”. Преди двубоя Атанас Узунов се усъмни, че реферът Александър Костадинов ще помага на "сините".

„Първо искам да кажа, че съм много доволен от нашия отбор, от старанието и начина, по който играхме. Ето това имаше предвид Наско Узунов като каза за 12-ия играч. Оставиха ни с човек по-малко още първото полувреме. Не съм убеден, че имаше нарушение за дузпа, защото Вальо Георгиев ми каза, че е играл с рамо. Няма как да победим в тоя мач. Тунчев се контузи и прекроихме защитата, можеше спокойно с 10 човека да спечелим с точка. И без публика, и с човек по-малко, и със съдийска помощ за Левски пак играхме достойно. Дани Кики наистина се разплака в края на мача, но как да не се разплаче... аз влязох и поздравих момчетата. Дори с 10 човека играхме за победа”, коментира Станков след двубоя.

Наставникът е сигурен, че със своята агитка Локомотив е нямало как да загуби подобно дерби.

"Играхме сърцато. При 2:2 търсехме победата. Никога не съм се оправдавал със съдийството, но ще гледам, записа за дузпата и мисля, че имаше преднамереност в съдийството. Нормално е при 2:2 да направим някоя грешка в зашита и загубихме мача по неприятен начин. Отборът се стараеше, имаше голямо желание да излезе позитивно от този мач, не се получи. С такива съдийски грешки на никой не се помага, футболът губи. Определено съдията повлия на днешния мач. Не търся оправдания, винаги гледам нашия отбор, но имаше днес повлияване от съдията. Мисля, че с публика този мач нямаше как да го загубим. Емоцията и настройката не е същата. Бяхме на ръба не да спечелим точка, а дори имаше моменти, в които можеше да победим”.

Специалистът смята, че Локомотив е бил по-смел на терена, а Левски е играл плахо.

„Въпреки тежкия цикъл мачове, играем добре. Не може винаги да се побеждава. Неслучайно им ръкопляскат отвън на момчетата. Левски изглеждаше плахо и при 2:2 и при 2:1 за тях. Ние бяхме по-смелият отбор на терена, което ни прави чест. Проявяваме характер и се борим. Доволен съм от нашия отбор. Важно е когато в трудни моменти не се предаваме и проявяваме характер”.

Според Станков. догадките, че „смърфовете” са спрели да играят при третия гол на Левски, са напълно нереални.

„Много глупав въпрос да ме питате защо сме спрели да играем при третия гол. Просто грешка на защитата имаше. Нормално е като не е играл на тази позиция и човека (Н’Дайе), който не е играл на тая позиция. Цял мач прекроихме отбора. Какви глупави въпроси ми задавате, аз не мога да разбера. Спрели сме и сме чакали да ни вкарат... глупости”. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки