Ще се върне ли ЦСКА в битката за титлата?

„Червените” търсят първа шампионатна победа над Лудогорец

Ще се върне ли ЦСКА в битката за титлата?

ЦСКА и Лудогорец ще се изправят днес в епизод 6 от дуела си в А група. Арена на сблъсъка ще бъде стадион "Българска армия", който остана единствената непокорена от орлите крепост в елита, след като преди няколко кръга те превзеха "Лазур". Залогът на срещата е от огромно значение в битката за титлата.

Червените бяха разтърсени в последно време, след като допуснаха две загуби навън от Локо Пд и Черно море. Двете грешни стъпки ги отдалечиха от първото място, което бе само на 2 точки след успеха във вечното дерби. Сега обаче дистанцията от върха е цели осем пункта, което прави победата изключително важна от гледна точка на амбициите на ЦСКА.

Засега армейците са почти безапелационни у дома, като не са допуснали гол във вратата си. Отборът обаче все още не е записвал успех над Лудогорец в А група -две равенства на "Армията" (2:2 и 0:0) и три загуби в Разград (0:1, 0:1, 0:3). Разградчани са и най-неудобният съперник за Стойчо Младенов, който и в трите си срещи в А група с тима е бил на губещата страна.

Екзекутора на Ливърпул има един успех над шампионите на "Лудогорец Арена" с 2:1, но той бе за Купата на България. Младенов няма да води от скамейката мача, тъй като е наказан. Това ще стори треньорът на вратарите Илиян Василев.

Успех днес би превърнал ЦСКА в много сериозен претендент за титлата. Червените ще се доближат на 5 точки от върха, които могат да бъдат загубени от Лудогорец в гостуванията на Ботев Пд и Литекс през пролетта. Загуба ще отдалечи армейците на 11 пункта от първото място и би било илюзорно да се говори за червен триумф.

Със сигурност сблъсъкът на "Армията" ще бъде изпъстрен с интрига и много завързани моменти, както бе и във всички мачове между двата тима. Един от които дори се оказа буквално финален и реши изхода от битката за титлата през сезон 2011/12. В състава на ЦСКА ще има една промяна в сравнение със скандалния мач с Черно море (1:2).

Португалецът Бруно Морейра ще замени на върха на атаката разочаровалия Мамади Сидибе. Единствената въпросителна свързана с центъра на защитата. Джаксън Менди тренираше на облекчен режим през седмицата и до последно ще бъде под въпрос. Ако французинът не се възстанови, то неговото място ще заеме Апостол Попов. Вдясно на отбраната пък ще бъде ситуиран Венци Василев.

Стойчо Стоев също обмисля да прекрои състава си. Специалистът планира да остави резерви Минев и Златински, които играха на инжекции срещу Черноморец Одеса (1:1). Вместо първия отдясно на защитата ще действа Шоко. Позицията на бившия капитан на Локо Пд в средата на терена ще заеме Светльо Дяков, който не игра с украинците заради наказание.

Възможно е Стоев да остави на пейката и Михаил Александров за сметка на Иван Стоянов или Дани Абало. Отново на върха на атаката ще е Кишада за сметка на Безяк, който има проблеми със стомаха.

Двубоят стартира в 17:30 часа и ще бъде излъчван пряко по ТВ7.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки