Арсенал сведе глава пред Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" (ВИДЕО)

"Червените дяволи" надвиха "артилеристите" с минималното 1:0, Робин ван Перси донесе успеха на Юнайтед

Арсенал сведе глава пред Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед спечели с 1:0 срещу Арсенал в дербито между двата тима от 11-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят се игра на стадион „Олд Трафорд”, а единственото попадение в срещата бе дело на Робин ван Перси в 27-ата минута. Холандецът се разписа с удар с глава след центриране на Уейн Рууни от корнер.

Юнайтед стоеше по-добре на терена през първата част и заслужено водеше с 1:0 след 45 минути игра. През второто полувреме Арсенал се представи по-силно и усилено търсеше изравнителен гол, но „артилеристите” така и не съумяха да отбележат попадение във вратата на Давид Де Хеа и по този начин загубиха с 0:1.

”Червените дяволи” започнаха по-силно в началните минути и владееха инициативата, а една от първите по-интересни ситуации пред двете врати бе в 10-ата минута, когато Уейн Рууни пробва изстрел към вратата на Войчех Шчесни, но вратарят на Арсенал внимаваше и улови кълбото без проблеми.

Юнайтед продължи да е по-активният тим на терена и в 27-ата минута домакините откриха резултата. Уейн Рууни центрира от корнер, а Робин ван Перси засече с глава, пращайки кълбото неспасяемо в левия ъгъл на вратата на „артилеристите”.

До почивката футболистите на Арсен Венгер се активизираха, но така и не успяха да създадат чисти голови възможности пред вратата на Давид Де Хеа. Една от малкото ситуации пред испанския страж бе в 36-ата минута, когато Оливие Жиру стреля с глава, но топката не попадна в очертанията на вратата. Малко след това домакините имаха претенции за дузпа, след като Уейн Рууни се строполи на земята в наказателното поле след съприкосновение с противников играч, но реферът Майкъл Оливър остави играта да продължи.

До края на първото полувреме не се стигна до по-интересни положения за отбелязване на гол, а играта на два пъти бе спирана, за да бъде оказана медицинска помощ първо на Войчех Шчесни, а малко след това и на Неманя Видич. Последният съдийски сигнал за първата част дойде при аванс от едно попадение в полза на „червените дяволи”, а на почивката Видич бе заменен от Том Клевърли.

„Артилеристите” стартираха по-силно през втората част, а малко след началото на вторите 45 минути Томас Вермаелен стреля от пряк свободен удар за Арсенал, но изпълнението му бе много неточно и кълбото премина високо над вратата. Натискът на Арсенал продължи и в следващите минути – лондончани владееха топката през по-голямата част от времето, а събитията се развиваха предимно в половината на „червените дяволи”. В 58-ата минута Месут Йозил получи кълбото в наказателното поле и нанесе силен изстрел с левия крак, но кълбото срещна външната част на мрежата. Почти веднага след тази ситуация Аарън Рамзи също пробва удар към Давид Де Хеа, но вратарят улови без проблем.

”Червените дяволи” пък можеха да достигнат до втори гол в 60-ата минута, след като Уейн Рууни стреля опасно с левия крак, но топката премина на сантиметри от лявата греда и излезе в аут. В 67-ата минута Рууни пробва нов удар към Войчех Шчесни, но и този път не намери целта.

В 73-ата минута Бакари Саня центрира опасно в наказателното поле, но Джони Еванс изчисти в корнер. Малко след това удар на Лоран Косчелни бе блокиран, а Давид Де Хеа спаси далечен изстрел на Киърън Гибс. Робин ван Перси пък центрира отлично от свободен удар в 81-ата минута, но Крис Смолинг не успя да засече кълбото и то излезе в аут.

Оливие Жиру стреля опасно в 84-ата минута, но топката рикошира в противников футболист и излезе в корнер. В добавеното време на двубоя Бакари Саня отново центрира отлично на няколко метра пред Давид Де Хеа, но никой от играчите на Арсенал не успя да играе с кълбото и опасността отмина.

”Червените дяволи” успяха да удържат аванса си от едно попадение и до последния съдийски сигнал и по този начин нанесоха второ поражение на Арсенал във Висшата лига през този сезон. Въпреки поражението, „артилеристите” остават на върха в подреждането с 25 точки. Благодарение на днешния успех, Манчестър Юнайтед скъси дистанцията до лондончани на 5 точки и е с актив от 20 на петото място.


Манчестър Юнайтед 1:0 Арсенал
27’ 1:0 Робин ван Перси

Стадион: „Олд Трафорд”

Главен съдия: Майкъл Оливър

Жълти картони: Фил Джоунс, Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед), Бакари Саня, Матийо Фламини, Джак Уилшир (Арсенал);

Червени картони:
няма

Състави:

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Крис Смолинг, Неманя Видич (Том Клевърли 46’), Джони Еванс, Патрис Евра, Антонио Валенсия, Фил Джоунс, Майкъл Карик, Шинджи Кагава (Райън Гигс 78’), Уейн Рууни, Робин ван Перси (Маруан Фелайни 85’);

Арсенал: Войчех Шчесни, Бакари Саня, Лоран Косчелни, Томас Вермаелен, Киърън Гибс, Микел Артета (Серж Гнабри 82’), Матийо Фламини (Джак Уилшър 61’), Аарън Рамзи, Месут Йозил, Санти Касорла (Никлас Бендтнер 78’), Оливие Жиру.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки