Германия не иска ЗОИ 2022

Мюнхен няма да подава кандидатура за домакинство на зимните олимпийски игри през 2022 година, след като градът загуби референдум сред германските граждани

Германия не иска ЗОИ 2022

Мюнхен няма да подава кандидатура за домакинство на зимните олимпийски игри през 2022 година, след като градът загуби референдум сред германските граждани. Кметът Кристиан Уде заяви, че организационният комитет "не успя" да спечели референдума, след като алпийската провинция Гармиш-Партенкирхен - една от четирите, в които се проведе гласуването, даде своя вот срещу кандидатурата за втори път поред. 


Предният случай, в който жителите на провинцията гласуваха срещу зимна олимпиада на своя територия, беше за домакинство на игрите през 2018 година. Надеждите на организационния комитет към кандидатурата на Мюнхен за домакинство на игрите през 2022 година бяха попарени още рано през неделния ден, след като ранните резултати загатнаха за загуба във всичките четири провинции, участници във вота.

Резултатите от Гармиш-Партенкирхен бяха леко в полза на противниците на олимпийските игри, които не се съгласяват с домакинството поради причини, отнасящи се до притеснения за околната среда, изменянето на инфраструктурата и финансите. В крайна сметка, референдумът в Гармиш-Партенкирхен завърши с резултат 51.5 процента против, а преброяванията в другите провинции продължават. Те обаче не са от значение, защото организаторите се нуждаеха от победи във всичките четири провинции, чиито граждани участваха във вота. "Трябва да приемем този резултат. За съжаление, от наша гледна точка, това е пропусната възможност", заяви генералният директор на Германската олимпийска конфедерация Михаел Феспер. Общо 1.3 милиона души имаха право да гласуват в секциите в Мюнхен, Гармиш-Партенкирхен, Берхтесгаденер и Траунщайн.
Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

Презибраха Цеко Минев за член на Изпълкома на ФИС

Президентът на Българската федерация по ски с нов 2-годишен мандат

Официално: Националите по биатлон с нов треньор

Знаменит германец ще бъде консултант на отбора

Едмънтън е на финал на НХЛ

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки