Венгер: Равенство беше справедливият резултат

Французинът се яодсва, че Арсенал допусна гол от статично положение

Венгер: Равенство беше справедливият резултат
Арсен Венгер остана гневен, че неговият Арсенал загуби дербито с Манчестър Юнайтед с 0:1 след допуснат гол от статично положение. Единственият гол на „Олд Трафорд” падна през първата част, когато Ван Перси засече с глава центриране на Рууни от корнер.

Венгер не смята, че подобава на Арсенал да губи заради един ъглов удар.

„Трудно е загубиш мач по този начин. Ако трябва да обобщим - допуснахме гол от статично положение, а в голям мач това може да се окаже решаващо. Бях изненадан, че допуснахме гол от статично положение и че бяхме изненадани на първа греда. Мисля, че реми днес беше по-справедливият резултат”, бе коментарът на разочарования Венгер пред „Sky Sports”.

„През първото полувреме бяхме прекалено нервни и прибързвахме. Загубихме много топки и н се връщахме да покриваме, но подобрихме това  след почивката, когато бяхме по-силни. Имахме желанието, имахме куража, даже може би прегоряхме през първото полувреме”, обясни френският мениджър.

Пер Мертезакер не игра заради вирус, но Венгер не смята, че Арсенал е допуснал гол от корнер само заради неговото отсъствие в защита.

„Вермаелен (който замени Мертезакер) като цяло изигра много добър мач. Справи се много добре. Не можем да кажем дали с Мертезакер щяхме да допуснем този гол”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки