Рууни: Тази победа ни връща в битката за титлата

Цяла седмица тренирахме преки свободни удари и корнери, признава нападателят на Юнайтед

Рууни: Тази победа ни връща в битката за титлата
Уейн Рууни беше щастлив, че Манчестър Юнайтед успя да победи Арсенал и да съкрати разликата до „топчиите” на 5 точки в класирането на Висшата лига. Бившият капитан на Арсенал Робин ван Перси вкара победния гол с глава след корнер за 1:0.

„Знаехме, че трябва да победим на всяка цена. Защитавахме се много добре и за щастие взехме трите точки. Всички от нашия отбор направихме страхотен мач”, сподели Рууни след успеха пред „Sky Sports”.

„Не можехме да си позволим да загубим днес, не можехме да позволим Арсенал да се откъсне с 11 точки пред нас. След резултатите от кръга вчера и днес, знаехме, че една победа ще ни върне в битката за титлата”, коментира нападателят в по-общ план.

Рууни призна, че през седмицата „дяволите” са тренирали много статични положения заради много играчи с по-нисък ръст в Арсенал.

„Работехме много върху свободни удари и корнери, защото Арсенал има доста ниски играчи в отбора и това можеше да ни позволи да отбележим. За щастие тренировките на статични положения ни се отплатиха”.

Юнайтед вече има 5 победи в последните 6 мача и е без загуба в последните 9 мача във всички турнири.

„Добрите резултати напоследък дават огромна увереност на всички. Страхотен уикенд за нас пред паузата за международни мачове. Трябва да натиснем още до Нова година и отново да се целим във върха”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки