Лоурънс Дейвис намерил 30 милиона евро за "Армията"

ЦСКА чака промяна на договора за стадиона

Лоурънс Дейвис намерил 30 милиона евро за "Армията"
Вече официално вписаният като председател на Надзорния съвет на ЦСКА Лоурънс Дейвис е намерил 30 милиона евро за ст. "Българска армия". Британският бизнесмен иска да инвестира със свои партньори в арената. И е готов да представи пред правителството банкова гаранция за сумата.
 
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров обяви намеренията и осигурената от Дейвис сума, но и уточни при какви условия може да се случи реконструкцията. В момента ст. "Българска армия" е даден на дългосрочна концесия на ЦСКА, но по закон в тази ситуация не се позволяват външни инвеститори. Затова трябва да се развали концесията. Или чрез промяна в закона да се разреши мащабно вложение от външен субект в обект, отдаден на концесия.
 
Дейвис e готов с проект за 26-хиляден стадион, но той може да бъде обновен до 34 000. Така ще се изпълни идеята "Българска армия" да кандидатства за мачове от Евро 2020. Според проектантите не е необходимо напълно срутване на настоящия стадион, а основите могат да бъдат използвани.

Сдружението "ЦСКА завинаги" ще асистира по всички начини на футболния клуб. Благодарение най-вече на Александър Чакмаков и Стойне Манолов "Армията" заприлича на приличен европейски стадион на двубоя срещу "Лудогорец" (0:2). Бизнесмените са си поставили за цел да не спират ремонтите, от които най-вече ще спечелят юношите.


Дейвис няма да присъства на дербито за купата срещу "Левски" в събота. Отново ще отсъства поради семейни причини. Заради болест в семейството англичанинът пропусна шампионатната победа на ЦСКА с 3:0. По време на мача Дейвис пускаше съобщения в туитър. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки