Шият екипи за героите от "Парк де Пренс"

Чакат се 33-ма гости на официалния обяд

Шият екипи за героите от "Парк де Пренс"
Старите футболни герои на България ще се пременят в нови екипи за честването на 20-ата годишнина от великата победа над Франция с 2:1 на „Парк де Пренс".
 
Ръководството на БФС е поръчало да бъдат изработени специални възпоменателни фланелки, които ще бъдат раздадени на тържеството в неделя в елитния столичен ресторант „Каза Бояна". Екипите са персонални с името на всеки играч, треньор или член на спортно-техническия щаб.
 
Това няма да са единствените подаръци за златното поколение български футболисти за отбелязването на изминалите две десетилетия от подвига на 17 ноември 1993-а. Очаква се да има и други изненади. По неофициална информация ветераните ще получат и по един телефон от спонсора на футболния съюз Мтел. Президентът на централата Борислав Михайлов ще връчи на всеки и специално изработен за повода плакет.
 
На официалния обед в неделния ден ще бъдат заети 33 стола. Толкова са очакваните гости на тържеството. Сред тях ще бъдат 23-мата участници на паметния мондиал САЩ 94 с две изключения. Христо Стоичков обяви, че по това време ще бъде извън България. По същата причина няма да се яви и Велко Йотов, който е изпратил поздравителен и извинителен имейл от Щатите, където живее.

На купона няма да бъде видян и живият паметник на футболната ни администрация Иван Вуцов - той не е поканен, защото не е участвал в управлението на БФС при победите през 1993 и 1994 г.
 
Ще присъства цялата група на пловдивските брокери, която дърпаше конците в родния футбол по онова време - Христо Данов, Христо Александров, Иван Радичев, Христо Йосифов. Видно място на масата ще заеме Валентин Михов, който бе президент на БФС преди 20 години, когато Пеневата чета отряза главите на „петлите".
 

За доброто настроение на партито е ангажиран дисководещ, а в залата на ресторанта ще бъде монтирана видеостена. На нея ще върви компилация с кадри от паметни мигове на златното поколение - видеото вече е готово и има продължителност близо 2 часа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки