Мадански: Ще искам отнемане на лицензи

Селекционерът на младежите ни бе бесен след загубата с 2:3 от Дания

Мадански: Ще искам отнемане на лицензи
Селекционерът на младежкия ни национален отбор Михаил Мадански бе изключително афектиран от постъпката на тима на Берое. По заповед на Петър Хубчев левият бранител Иван Горанов не взе участие при днешната загуба на отбора ни до 21 години с 2:3 от Дания.

Мадански бе бесен от действията на Хубчев, като каза, че ще поиска отнемане на линзи – на повече от един. Селекционерът на националния ни отбор до 21 години каза също, че някои от настоящите треньори в „А” група са писали футбол с „д” по средата в дипломните си работи.

Иначе Мадански похвали момчетата си за добрата игра, въпреки загубата на младите „лъвове”: „Не мога да не съм доволен, когато играем добре. Но се случи буквално, както се случва в поредица от мачове. Успяха да ни надиграят в последните минути. Видяха се и проблемите в защитата. Липсваше ни и агресия в средата на терена.”

„Датският отбор играе година и половина в същия състав и практически не правят промени. Ние трябваше да излезем днес с коренно променен състав – това е ситуацията. Важното е да съживим отбора и да победим Словения.”

„На въпрос дали основният проблем е липсата на ключови играчи, заради капризите на клубовете, Мадански отговори, че ще се въздържи от коментар, но всъщност не го направи: „Бих казал, че това е така, но ще се въздържа от коментар. За последните събития около националния отбор вината е в клубовете.”

„Треньорите само плачат от съдиите и се търкалят. Трябва да се вземат много сериозни мерки в треньорската школа. Ще говоря с Панов и Юри Николов за отнемане на лицензи. Не може президентът на Берое снощи да се сети, че Иван Горанов му е нужен.”

„В дипломата на някои от тях стои и моят подпис. Допуснал съм някои недоразумения. Не може да се правят на велможи и дерибеи, на местни феодали – това граничи с безумието. Аз съм човек, който е проверявал писмените им работи и някои от тях пишат футбол с „д” по средата. Не бива да забравят, че треньорът е един работник, който трябва да бъде за пример”, допълни ядосано Мадански.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки