Шок за Франция: Украйна срази "петлите" с 2:0 в първия мач (ВИДЕО)

И двата тима завършиха срещата с по десет души в напрегнатия мач в Киев

Шок за Франция: Украйна срази "петлите" с 2:0 в първия мач (ВИДЕО)

Отборът на Украйна направи решителна стъпка по пътя си към Световното първенство в Бразилия, след като тази вечер се наложи над Франция с 2:0 в първия мач помежду им от баражите за място на шампионата през следващата година. Двубоят се игра на Олимпийския стадион в Киев, а и двата гола за домакините паднаха през второто полувреме. 


Мачът бе доста напрегнат и изпълнен с нарушения. Иначе Роман Зозуля даде аванс на Украйна в 60-ата минута, а крайното 2:0 оформи Андрий Ярмоленко от дузпа в 82-ата. И двата отбора завършиха срещата с по десет души. Лоран Косчелни получи директен червен картон в 1-ата минута от добавеното време на двубоя, а втори жълт картон в последните секунди бе показан на Олександър Кушер.

Една от първите по-интересни ситуации в двубоя бе в 6-ата минута, когато Андрий Ярмоленко стреля към вратата на „петлите”, но Уго Лорис бе на мястото си и спаси. Малко преди изтичането на половин час игра от началото на двубоя Руслан Ротан центрира отлично, а Едмар засече по чудесен начин с глава, но кълбото премина в близост до дясната греда и излезе в аут. Последва възможност и пред Йевхен Коноплянка, но неговият удар бе блокиран. До почивката Коноплянка направи още един пропуск, а след 45 минути игра резултатът бе 0:0.

Украинците успяха да излязат с гол напред в 60-ата минута. Домакините организираха отлична атака, Едмар получи кълбото, след което намери Роман Зозуля, а той от няколко метра нанесе удар и въпреки че Уго Лорис докосна кълбото, то влетя в мрежата му – 1:0. Малко след като резултатът бе открит, Зозуля пропиля нова възможност за домакините, а в 65-ата минута Самир Насри пропусна отличен шанс за изравняване на резултата – полузащитникът се озова на страхотна позиция, сам срещу вратаря, и нанесе удар, но кълбото попадна право в ръцете на Андрий Пятов.

В 75-ата минута украинците имаха претенции за дузпа, след като Роман Зозуля се строполи на земята в наказателното поле след съприкосновение с Ерик Абидал, но Джунейт Чакър остави играта да продължи. Лоран Косчелни пък можеше да изравни за „петлите” в 80-ата минута, но не намери рамките на вратата.

В 82-ата минута Украйна получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, който бе отсъден за нарушение на Лоран Косчелни срещу Роман Зозуля в наказателното поле. Зад топката застана Андрий Ярмоленко, а след безкомпромисното му изпълнение топката срещна напречната греда и влетя в мрежата за 2:0.

До края на мача Франция се опита да намали изоставането си в резултата, но така и не достигна до чисти голови положения пред вратата на съперника. В 1-ата минута от добавеното време на двубоя Лоран Косчелни получи директен червен картон, след като удари в лицето Олександър Кушер. Самият Кушер пък получи втори жълт картон секунди преди края, след като фаулира Франк Рибери.

Така Украйна спечели срещата с 2:0 и взе комфортен аванс преди реванша във Франция, който е на 19-ти ноември (вторник).

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки