Мадански: Вината е изцяло моя, направих поредица от грешки

Ако БФС реши да не ми продължи договора, ще бъдат абсолютно прави

Мадански: Вината е изцяло моя, направих поредица от грешки
„Загубихме съвсем заслужено, изиграхме най-слабия си мач, откакто аз съм треньор”, каза селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански.
 
Той изцяло пое вината за разгрома от Словения с 1:5 в последното домакинство от евроквалификациите.

Вината е изцяло моя, направих поредица от грешки в състава, в мотивацията на отбора. Изкарахме много тежък период от 10 дена. Това като че ли беше най-тежкият лагер, който сме имали. Не смятам, че футболистите носят някаква вина. Играха толкова, колкото можаха. Не успяхме да се противопоставим добре. Настроението беше изключително минорно след загубата от Дания. Никакви странични фактори не оправдават загубата. Вината е изцяло моя", натърти Мадански.
 
Относно скандалите с изтеглянето на национали от страна на клубните тимове, последвано от остра негова критика към треньорите, Мадански каза: „Това, което се случи, в никакъв случай не оправдава загубата днес. 5:1 от отбор като Словения, без да ги подценявам... Ние играхме много слабо и не трябва да търсим причината другаде. Повече като че ли няма да имаме проблеми с пускането на национали, поне така си мисля.”
 

Колкото до моето оставане, моят договор изтича, даже вече е изтекъл. Това е нещо, което засега не мисля, ако БФС реши да не ми продължава договора, ще бъдат абсолютно прави. Всичко е в техните ръце и глави.”  
 

Относно това, че се е опитал да наложи много футболисти, които не са продукт на родните школи, и помолен да сподели общото си впечатление от кампанията, доцентът обясни: „Да, това беше успешен проект. Единственото за което съжалявам, че аз този отбор, който трябваше да изиграе тези квалификации, още от началото започнах да ги налагам. Така и не дочаках момента да ги видя всички заедно. Причините са и обективни, и субективни, няма какво да се оправдаваме.”

Пред „Дарик” радио Мадански се аргументира:
 
„Никой не мислеше за футбол в този момент. Останах с това впечатление. Бяхме си събрали багажа. От Сливен пътувахме за Стара Загора, след това всеки по домовете си. Усетих, че има нещо преди мача, нещо не ми хареса настройката им. Възможно е и да не съм прав. Смятам, че вината за загубата е изцяло моя. Поемам всичко с цялата отговорност върху себе си.”
 
„Въпросът е, че като че ли не можахме да намерим необходимата спойка и синхрон между тях. Подцених изключително много ситуацията, че братята Миланови се явяват като дебютанти в тоя отбор. Подобна загуба наистина боли и е безумна.”
 
„Като резултати представянето не е никак добро, имаше определени добри моменти, но с последния мач зарихме абсолютно всичко. Не знам въобще дали имам желание да продължа. В процес на разсъждения съм, но няма да се разсърдя и учудя, ако не ми предложат удължаване на договора.”
 
„Това е проблем на цялата ни образователна система. Когато знаеш, че пишеш футбол с „Д” и си завършил с 3 (среден), не се дръж така, все едно си завършил с 18 и си най-добрия в интелектуално отношение. Нямам предвид конкретни имена и Хубчев. Имаме добри треньори, но аз говоря за другата страна на част от треньорите – тази на тъчлинията, тази пред камерите, тази в останалата част от живота извън тренировъчния терен. Там е доста сложно.” 
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки