Добър мач за Деян Иванов в Испания

Естудиантес печели след две продължения

Добър мач за Деян Иванов в Испания

Деян Иванов игра 18 минути като резерва за Естудиантес при победата над гостуващия Манреса в среща от осмия кръг на испанското първенство по баскетбол за мъже. Естудиантес спечели драматично след две продължения със 104:103 (24:24, 19:21, 15:14, 22:21, 10:10, 14:13) точки.

Редовното време завърши 80:80, след първото продължение бе 90:90, а домакините стигнаха до успеха с кош на Хайме Фернандес със сирената. Деян Иванов бе титуляр и се отчете с 12 точки, 2 борби и 1 асистенция. Отборът на Естудиантес, за котйо това бе едва втора победа за сезона, е на 17-о място в класирането с две победи и шест загуби.

Загуба в осмия кръг на испанското първенство за жени записа Бембибре, където играе българката Даниела Петева. Тимът отстъпи като гост на Галдакао с 47:81 точки. Петева игра 9 минути като резерва и записа 1 борба, 2 асистенции и 2 отнети топки, а Бамбире е на пето място в класирането с 4 успеха и 4 поражения.

Отборът на По-Ортез, с българина Христо Николов в състава си, победи гостуващия Гравелин с 84:77 точки в среща от деветия кръг на френското баскетболно първенство. Николов игра 19 минути като резерва и се отличи с 13 точки, 1 борба и 2 отнети топки. По-Ортез е на 13-о място в класирането с 3 победи и 6 поражения.

В друга среща Елан Шалон победи като гост Антиб със 103:80 точки. Българинът с френски паспорт Илиан Евтимов бе титуляр за Шалон и се отличи с 19 точки, 3 борби, 2 асистенции и 1 отнета топка за 28 минути. Шалон е на 10-о място с 4 победи и 5 загуби.

Българският баскетболист Васил Евтимов игра 18 минути за отбора Орши във втора дивизия на първенството на Франция. 36-годишният Евтимов, който има и френския паспорт, бе титуляр при загубата като гост на Иврьо с 52:87 точки в мач от 16-ия кръг. Българинът завърши с 4 точки, 3 борби и 1 асистенция. Орши е на 17-о място в класирането с 5 победи и 11 поражения.

Следващият съперник на Лукойл Академик в турнира "Еврокъп" - Пинар Кършияка нанесе първа загуба на лидера в турското първенство Банвит, след като спечели двубоя от осмия кръг на турското първенство с 81:75 точки. Най-добрият реализаторът на Пинар Кършияка Боби Диксън завърши с 24 точки, а 14 точки добави Джон Диблър. Българският национал Ърл Роулънд записа 20 точки и 8 борби за Банвит. Кършияка е на трето място в класирането с 6 победи и 2 загуби. 

Далас не се предава! Разби Бостън и остави серията жива (ВИДЕО)

Вижте подробности

Сакрманенто все пак може да задържат Везенков

В САЩ смятат, че българинът със сигурност остава в НБА и следващия сезон

Бостън Селтикс на победа от рекордна титла в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист решава до часове дали да кандидатства за ШЛ

Това разкри изпълнителният директор на клуба Борислав Чилингиров

БОМБА: Шампионът за 2023г. в НБА иска Везенков!

Денвър Нъгетс търсят опитен стрелец от тройката

Везенков ще се върне в Европа само ако не може да продължи в НБА

Българинът държи да остане в Северна Америка

Революционно: НБА разширява лигата с повече отбори?

"Експанзията не е нещо, в което можем да сме сигурни", каза шефът на лигата Адам Силвър

Бостън поведе с 2:0 за титлата в НБА

Вижте подробности

Везенков сам решил да се раздели с Кингс

Българинът иска да отиде в отбор, където ще получи повече игрово време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки