Тотнъм и Манчестър Юнайтед завършиха наравно в оспорвана битка на "Уайт Харт Лейн" (ВИДЕО)

Головете за „шпорите“ отбелязаха Кайл Уокър и Сандро, а двете попадения за „червените дяволи“ вкара Уейн Рууни, като второто бе от дузпа

Тотнъм и Манчестър Юнайтед завършиха наравно в оспорвана битка на "Уайт Харт Лейн" (ВИДЕО)

Тотнъм и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 2:2 в оспорван мач от 13-ия кръг на Висшата Лига. Срещата се игра на стадион „Уайт Харт Лейн“. Головете за „шпорите“ отбелязаха Кайл Уокър и Сандро, а двете попадения за „червените дяволи“ вкара Уейн Рууни, като второто бе от дузпа.


Една от първите по-интересни ситуации в срещата бе в 11-ата минута, когато Аарън Ленън пробва удар, но Давид Де Хеа спаси. Малко след това Уейн Рууни получи възможност да стреля, но Сандро блокира удара му. В 18-ата минута Тотнъм успя да открие резултата – Кайл Уокър изпълни по чудесен начин пряк свободен удар, кълбото премина през стената и влетя неспасяемо в мрежата на „червените дяволи“.

Роберто Солдадо направи пропуск за „шпорите“ в 29-ата минута, а малко след това изстрел на Аарън Ленън бе спасен от Де Хеа. В 32-ата Юнайтед успя да възстанови равенството, като основна вина за това имаше авторът на първия гол в мача Кайл Уокър. Фил Джоунс центрира кълбото в наказателното поле, където Уокър подложи крак и прати топката право в Уейн Рууни, който от няколко метра не сбърка за 1:1. При този резултат дойде и краят на първото полувреме.

Тотнъм излезе отново с гол напред в 54-ата минута, а автор на второто попадение за домакините бе Сандро, който се разписа с великопелен удар от далечна дистанция, след който кълбото влетя неспасяемо в левия ъгъл на вратата на Давид Де Хеа.

Отговорът на Юнайтед обаче бе много бърз. В 57-ата минута Уейн Рууни намери с великолепен пас Дани Уелбек в наказателното поле, а той се строполи на земята след съприкосновение с Уго Лорис и реферът Майк Дийн посочи бялата точка. Застаналият зад топката Уейн Рууни изпълни по хладнокръвен начин и направи резултата 2:2.

До края на срещата и двата тима търсеха победата в срещата. Уейн Рууни се отчете с неточен изстрел малко след като изтече час игра от началото на срещата, а след това Кайл Уокър също не успя да намери рамките на вратата. В последните минути Сандро направи пропуск за „шпорите“.

Така двубоят приключи при равенство 2:2 и двата тима взеха по точка от сблъсъка. След това реми Манчестър Юнайтед вече има актив от 22 точки и е на осмото място, а Тотнъм е девети с точка по-малко от „червените дяволи“. 

Състави:

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Доусън, Киричеш, Уокър, Ленън (Таунсенд 65’), Дембеле, Паулиньо, Чадли (Сигурдсон 85’), Сандро, Солдадо (Дефоу 72’);

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Видич, Евра, Евънс, Смолинг, Джоунс, Валенсия (Нани 84’), Клевърли, Рууни, Кагава (Йънг 84’), Уелбек (Ернандес 73’).

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки