Моуриньо: Саутхемптън не очакваше такова второ полувреме от нас

"Не можем да позволим Челси да е извън битката за титлата още през декември, както беше миналата година"

Моуриньо: Саутхемптън не очакваше такова второ полувреме от нас
Жозе Моуриньо смята, че отборът на Саутхемптън е бил изненадан от силното второ полувреме на неговия Челси, който обърна светците от 0:1 на почивката до 3:1. Специалния заяви, че е бил уверен в обрата.

„Мачът започна възможно най-лошо за нас, но запазихме баланса в играта си и изчакахме второто полувреме, за да рискуваме повече и да натиснем в търсене на гол. Запазихме спокойствие дори когато се наложи Оскар да излезе (в края на първата част) и аз пуснах Лампард, а не Демба. Знаехме, че през второто полувреме можем да обърнем мача и играхме много добре след почивката. Показахме емоция и сърце, а и качество също. Дадохме на Саутхемптън нещо, което те не очакваха и те не можаха да се справят”, сподели Моуриньо пред „Sky Sports” след победата, която доближи Челси на 4 точки до лидера Арсенал.

Запитан какво е казал на своите футболисти на почивката, Моу отговаря:

„Казах им, че е лесно да играеш, когато водиш, но сега трябва да покажем характер. Но ние знаехме какво да правим. Мата играеше като фалшиво крило, защото през цялото време влизаше към центъра и това създаде проблеми на съперника. Рамиреш и Лампард пресираха техните халфове и се получи заслужен резултат”.

Португалецът отбягва да говори за титлата като само заяви, че за Челси е важно да се държи близо до лидерите и да остава замесен в битката, от която вече бе аут по това време миналия сезон.

„Играчите трябва да усещат отговорността да играят за Челси. Челси не може да бъде извън битката за титлата както беше през декември миналата година. Аз не мога да поставям цели. Не мога да им кажа „Сега искам да спечелите 5 мача поред” или „Сега искам да сте първи в класирането”. Едно от нещата, което тези момчета трябва да научат, е отговорността да играят тук. Не можем да сме 15 точки зад лидера през декември, трябва да сме в челото”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки