Стойчо Младенов: Имахме 3 пъти повече удари от Ботев, но шансът не ни покри

За дузпата имам свое мнение, но победата на Ботев си е победа, коментира треньорът на ЦСКА

Стойчо Младенов: Имахме 3 пъти повече удари от Ботев, но шансът не ни покри

Стана един мач, от който предполагам, че всички зрители са останали доволни.

Това каза старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов след загубата с 1:2 от Ботев в Пловдив. Наставникът на „червените” обясни, че късметът е бил на страната на „канарчетата”, които след успеха изпревариха „армейците” в класирането и се изравниха с градския съперник Локомотив на третото място преди голямото пловдивско дерби в неделя.

„Един отлично изигран мач като цяло и от двата отбора”, каза след поражението Стойчо Младенов и обвини липсата на шанс за загубата:

„Имахме три пъти повече удари от Ботев, но шансът не ни покри. Просто късметът ни изневери в този мач, не знам за кой ли път вече. Нямахме шанс. При идентични ситуации техният вратар изпуска топката, но не вкарваме, нашият изпусна и стана гол. Повече владеехме топката, надиграхме Ботев второто полувреме, но играта е на голове.”

„Фо-Поре е един състезател, дошъл много по-късно в нашия тим. Без никаква подготовка, а после се контузи и влизаше на инжекции да играе. Нормално е при него да има някакъв спад и аз го разбирам чудесно това нещо.”

„Всички състезатели обаче се вложиха и не мога да не бъда недоволен. Ние бяхме отборът, който атакуваше повече, особено през второто полувреме, но това е футболът. Днес късметът не бе на наша страна.”

Стойчо се ядоса на журналистически въпрос, който окачествяваше играта на част от футболистите му като посредствена и заяви:

„В днешния мач посредствени ли бяхме? Днешният мач посредствен ли беше? Такава е ситуацията в ЦСКА. Това можем, това правим. ЦСКА преди 4 месеца го нямаше. Някои критици, които се пишат цесекари, трябва да се радват, че ЦСКА съществува. Не може да се говори за плахост, имаше ситуации, в които се видяха проблемите с покриването на крайните защитници. Те ни атакуваха с двама по фланга и се получиха две центрирания, от които стана дузпата. За дузпата имам свое мнение, но няма да правя коментар. Ще гледаме дали има или няма. Но победата си е победа. Ботев е отличен отбор, с отлична организация, може би отборът с най-добра организация".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки