Баждеков: Левски ползва "Герена" законно

„Направени са немалко разходи за подобряване на държавната собственост, която ни е дадена за ползване”

Баждеков: Левски ползва "Герена" законно

Докладът на Сметната палата за МВР, засягащ неуредици при ползването на спортен комплекс “Георги Аспарухов”, не касае футболен клуб Левски. Това за    яви финансовият директор на “сините” Константин Баждеков.

“Левски ползва съвсем законно предоставения от държавата терен. Нищо от изнесените данни не ни касае. Става дума за имоти в друг парцел. Това касае спортния клуб. Но недобронамерени трактовки на доклада на Сметната палата веднага насочиха вниманието към футболен клуб “Левски”. Такива констатации категорично нямат общо с истината. Имотът в комплекс “Георги Аспарухов” е един, но парцелите са различни. Футболен клуб “Левски” съвсем официално ползва предоставения терен и мога без колебание да кажа, че е добър стопанин. Направени са немалко разходи за подобряване на държавната собственост, която ни е дадена за ползване”, обясни Константин Баждеков пред “24 часа”.

От Сметната палата установиха, че МВР е плащало данъците на обекти в комплекса (и в плувен комплекс “Спартак”), а други са печелили. Според проверката СК “Левски” ползва спортния център “Левски” - “Герена” без правно основание. Договорът бил изтекъл през април 2002 г. Според доклада част от обектите са с отпаднала необходимост за дейността на министерството.

“Базата беше предоставена на Левски с решение принципал да бъде МВР, защото имаше и облекчения. Сега се говори за освобождаване от всички несвойствени бази. Но служители на МВР продължават да спортуват на тях. А от 1994 г. досега сме инвестирали над 45 милиона лева в комплексите на “Герена” и “Спартак”, заяви от своя страна председателят на спортен клуб Левски Стоян Хранов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки