Мартин Петров – за „А” група, Бербатов, Сашо Тонев и ситуацията в ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Звездата на „червените” получи награда за играч №1 на XIX кръг в "А" група

Мартин Петров – за „А” група, Бербатов, Сашо Тонев и ситуацията в ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Петров получи наградата си за играч №1 на XIX кръг в "А" група, съобщи репортер на Novsport.com.

Безспорно най-ярката звезда в селекцията на ЦСКА грабна приза след двете си попадения в мача срещу Локомотив (София) и не пропусна да благодари специално на момчетата, изчистили терена преди мача на "Българска армия".

„Първо честитя именния ден на всички, които празнуват. Живи и здрави да са. Да си прекарат приятно тази вечер. Да ми оставят някоя рибка и на мен”, пошегува се Марто.



„Благодаря на тези, които са гласували за мен и на колегите ми, тъй като без тяхно съдействие нямаше да мога да спечеля приза. Благодаря и на момчетата, които изчистиха терена - масажисти, помощник треньори, даже имаше и момчета от школата. Знаете в какво състояние е ЦСКА. Без тяхната помощ теренът нямаше да е в добро за България състояние. Два дни работиха момчетата.”

„Дано това не ми е последната награда. Иначе все още не съм напълно готов. Знаете, че през 2013 г. не съм играл така да се каже. Все още свиквам с доста работи в българския футбол. Надявам се с моя опит да помогна на момчетата в отбора. Културен шок след Англия? Не. Аз следях през всички години какво става тук. Наистина има доста работи в България, които правят впечатление, но те остават на заден план. Старая се да се опазя от контузии, защото терените у нас не са от най-качествените. Вчера в Пловдив теренът беше перфектен и дано имаме повече такива. Щом съм приел да съм тук, значи съм приел условията и няма място за оправдания. Играя и се стремя да помагам на ЦСКА. Положението в клуба е доста тежко,  опитваме се да помагаме с каквото можем. Надявам се в месеците, които идват, клубът да се стабилизира. Това, което е в момента е ЦСКА, не приляга на името на този клуб. Убеден съм, че всичко ще се оправи. Не съм акционер в ЦСКА. Лично право е на всеки да си купи акции по своя преценка. Аз ще съм първият, който ще участва, но искам да видя какво точно ще се случи. Самото ми идване в ЦСКА, не е малка инициатива", каза още Петров, след което бе запитан дали сгъстеният цикъл от мачове пречи на българските отбори да покажат най-доброто, на което са способни:



„Не виждам защо постоянно се оплакваме. Може би го правим, защото нямаме необходимите условия за този сгъстен цикъл. В цяла Европа се играе така и не виждам причина ние да вдигаме толкова шум. За мен е по-добре да има мачове, отколкото да тренирам по два пъти на ден. По-хубаво от това да се доказваш на терена, толкова по-хубаво. Като ни накарат да тичаме на тренировка, мрънкаме. Като имаме по два мача на седмица, пак мрънкаме. Има си хора, които управляват българския футбол, така че това е тяхна работа. Едно нещо води до друго. Като няма терени, няма и школи, затова не излизат и много таланти. Нещата са свързани.”

„Аз лично искам най-вече честна игра. Нека футболът се играе по честен начин и който е най-добрият, той да спечели. Винаги ще има победители и губещи. Когато в дадена ситуация един рефер отмени или прецени нещо грешно, това е нормално, защото всички сме хора и всички грешим. Когато се прави целенасочено обаче, това вече не е спорт. Затова аз си гледам моята игра и съм казал на момчетата да правят същото.”



За българската „А” група:

„Доста отбори се борят за всяка една точка и се надявам първенството да става все по-интересно и оспорвано. Не мога да кажа ЦСКА къде ще се класира, защото е доста трудно положението на клуба. Предстои подготовка и още цял полусезон, но разбира се, ние ще се борим във всеки един мач.”

За състоянието на ЦСКА:

„Не мога да разбера как един клуб като ЦСКА е изпаднал в такава ситуация, но мисля, че това е от управлението на отбора в последните години. Рано или късно ще се намери човек, който да поеме отбора. Не че настоящото ръководство не се стреми да промени ситуацията към добро, но е нужен един стабилен спонсор. Когато се позволява на хора да влизат в отбора с идеята да вредят на клуба, тогава не говорим за футбол. Това обаче зависи донякъде от държавата, защото всичко опира до законите и как те се спазват.”



За Александър Тонев и кариерата му в Астън Вила:

„Надявам се кариерата на Александър Тонев да потръгне, но е нормално той да има трудности, тъй като той идва от Полша. Няколко пъти се срещнах с него и останах с отлични впечатления. Той има талант и затова му пожелавам най-вече да се опази от контузии, а нещата ще се наредят.”

За Димитър Бербатов:

„С Бербатов не съм се чувал скоро, тъй като го познавам добре и знам колко му е тежко в момента. Надявам се, че скоро Фулъм ще тръгне във възходяща линия и ще преодолее тази криза. Иначе за неговите качества, той ги е показал. Демонстрирал е вече не веднъж, че футбола го умее и то доста добре, а сега чета някакви измислени коментари по негов адрес. Той стана голмайстор, те… Но е така, аз не веднъж съм казвал, че в чужбина трябва да даваме не 100, а 120 процента и като направим един-два слаби мача, веднага ни сочат с пръст и започват да пишат какви ли не статии.”

ЕТО И ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО И ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА НА МАРТИН ПЕТРОВ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки