„Казанлък Волей” с 15-годишни момичета в мачовете за купата

Дочев ще реши днес следобед кои 12 състезателки ще впише в представителния тимов лист за мача срещу столичния „Славия – СУ“

„Казанлък Волей” с 15-годишни момичета в мачовете за купата

15-годишни момичета от школата на „Казанлък Волей – Багира“ привлече старши треньорът на „розите” Петър Дочев за мачовете от турнира за националната купа на България, които стартират в София днес.

В състава попаднаха и трите отличени с индивидуални награди от националния турнир "Млади таланти" преди седмица, за момичета, родени 1998/1999 година -  разпределителката Василена Папанова, посрещачката Диана Казакова и либерото Златина Салабашева, които попълниха групата на женския тим от 14 състезателки, събрана от снощи на лагер в столицата преди надпреварата. 

Дочев ще реши днес следобед кои 12 състезателки ще впише в представителния тимов лист за мача срещу столичния „Славия – СУ“,  с който казанлъчанки на практика ще открият турнира за националния трофей на страната.  Срещата днес  ще  бъде единствена от програмата на първия състезателен ден и започва в 16,30 часа в столичната спортна зала „Христо Ботев“, където ще се изиграят и всички останали двубои.

Както е известно „розите“ попаднаха в една предварителна група освен със славистките, но и с есенния лидер в първенството – „Марица” (Пловдив).

„Готови сме за тежък мач срещу „Славия”, винаги съм казвал че „белите” са напредвидим отбор, способен на изненади.  Като първи мач от турнира, този двубой е изключително важен за нас и трябва задължително да го вземем да започнем с победа”, коментира старши треньорът на „червено-зелените” от Казанлък Петър Дочев.

Според наставника точно сега, на турнира в София, е време волейболистките на „Казанлък Волей – Багира“  да разкрият пълния си потенциал и да покажат качествена и резултатна игра.

„Очаквам сериозно отношение, мобилизации и повече улегналост в моя отбор. Крайно време е вече да успеем да вземем това, което си е наше и сме си го постигнали. Изпуснахме наивно сериозни възможности срещу ЦСКА – Демакс, „Марица” и „Левски”, изпуснахме победи, сега искрено се надявам в мачовете ни за купата на страната да се реваншираме и да си вземем нашето като реализирани възможности”, допълни Дочев.

След "Славия" днес, по програма във втория състезателен ден „Казанлък Волей – Багира“ среща утре „Марица” от 19 часа вечерта.

В другата предварителна група са отборите на „Левски” (София), ЦСКА – Демакс (София) и новакът в женския волейболен елит – „студентките“ от Европейския политехнически университет - Перник. 

В двете предварителни групи ще се играе по системата „всеки срещу всеки“.  Според регламента първите два отбора от всяка група ще се класират за полуфиналите на кръст, които ще се проведат на 11 декември.

Големият финал в спора за купата на България за 2014 година е на 12 декември от 18 часа. Така противно на всякаква логика носителят на националната купата за 2014 година при жените, ще го знаем преди Нова година - още идващия четвъртък вечерта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки