Станков: Заслужавахме победата, дори с 2 гола разлика (+ВИДЕО)

Първото полувреме Ботев почти не мина и центъра, и аз мога да кажа, че на хубав терен можехме много по-лесно да победим

Станков: Заслужавахме победата, дори с 2 гола разлика (+ВИДЕО)
Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков заяви, че неговият тим тотално е надиграл Ботев (Пловдив) в градското дерби и много повече е заслужавал победата.
 
Най-напред пред ТВ7 Станков каза: „Според мен не е справедливо равенството, защото нашият отбор игра добре, много грамотно тактически. Ботев почти нямаха голово положение пред нашата врата, съжалявам, че пропуснахме добри ситуации да победим и аз лично не съм доволен.”
 
„Съжалявам, особено през първото можехме не 1, а 2 гола да отбележим, и в последните минути имахме ситуация, която ако беше влязла, мачът щеше да приключи.”
 
„Щом е наравно, явно това са силите, но в крайна сметка ние имаме и равни точки, аз мисля, че нашият игра по-добре и желаеше повече победата. Имаше много желание, стръв във всички момчета, в сряда също изиграхме труден мач на тежък терен и днес също.”
 
На пресконференцията той продължи: „Разстроен съм и съм нервиран, защото в днешния мач имаше само един отбор, който желаеше, играеше дисциплинирано, искаше повече победата, но за съжаление не можахме да я постигнем. Заслужавахме победата, дори с 2 гола разлика. През второто, и за Ботев беше това, имахме повече затруднения заради силния вятър, но имаше ситуации, в които можехме да отбележим. Нашият отбор изглеждаше много по-добре през целия двубой.”
 
„Аз не съм човек, който се оправдава с условията. Ако си изберем да играем на „Ноу Камп”, нещата можеха да са съвсем други. И аз мога да отговоря, че на хубав терен можехме много по-лесно да победим.”
 
„Нашият отбор заслужава поздравления. На моменти късметът ни изневери. Тотално надиграхме отбора на Ботев. Те бяха плахи.”
 
„Претенции към съдията имаме, но не съм от хората, които коментират. Има хора в нашия клуб, които ще ги официализират претенциите към съдийството.”
 
„Включително последната ситуация, в която можеше да се отсъди авантаж, беше спряна нашата атака. Имаше загуба на много игрово време в днешния двубой.”
 
„Още през първото беше на косъм да отбележим гол. Първото полувреме Ботев не мина и центъра, в две ситуации мина центъра само. Може би вие трябваше да влезете на терена, за да прецените малко какви са футболните достойнства. Сигурно никога не сте играли футбол.”
 

„Не бих казал, че е импотентно дербито. При друго стечение на обстоятелствата нашият отбор трябваше да победи с 2 гола разлика и аз не се самозаблуждавам. Винаги гледам реално. Ние загубихме 2 точки в днешния двубой. Вместо да спечелим 3, спечелихме 1, за съжаление.”  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки