Чакмаков не изключи възможността да издържа ЦСКА при евентуален фалит

"Аз или хората от сдружението може да помислим дали имаме възможностите да издържаме ЦСКА при подобно положение", призна председателят на "ЦСКА Завинаги"

Чакмаков не изключи възможността да издържа ЦСКА при евентуален фалит
Председателят на сдружението „ЦСКА Завинаги” Александър Чакмаков, който помага на клуба от Борисовата градина с обновяването на базите му, не изключи възможността той и неговите колеги един ден да се нагърбят с издръжката на „армейците”, ако това се наложи.
 
„ЦСКА няма да фалира за един ден. Това е дълъг процес. Трябва първо да се обяви несъстоятелност, да влезе административно управление, или т.нар. синдик. Това не е толкова страшно, случвало се е в редица английски клубове като Ливърпул, Портсмут и други. При наличието на синдик е по-лесно за евентуален бъдещ инвеститор да поеме управлението на клуба, тъй като всички задължения и договори ще бъдат открити. Аз или хората от сдружението, или сдружението може да помислим дали имаме възможностите да издържаме ЦСКА при подобно положение. Но на този етап това не стои на дневен ред. ЦСКА си има управление, което обяви, че има нужния финансов ресурс да издържа клуба”, каза Чакмаков пред Канал 3.
 
„Подготвяме коледно тържество, на което ще поканим актуални футболисти на ЦСКА и легенди от миналото. Подготвяме много голяма ПР-акция за събирането на средства за възстановяването на Сектор "Г". Работим и по маркетинг звеното изключително усърдно. Гледаме с 2-3 години напред в бъдещето. Трябва да консолидираме обществеността. Да стане истинска платформа за бъдещи акционери”, обясни по-дългосрочните планове на сдружението синът на легендата Нако Чакмаков.
 

„Ние търсим доверие. Друго е „ЦСКА Завинаги“ да търси инвеститор, друго е други хора да търсят средства. Ще дам един пример – БФБаскетбол бе на минус 800 000 лева преди две години, сега е на нула”, каза още той. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки