Литекс - ЦСКА 15 години след 8:0

ЦСКА гостува днес в Ловеч 15 години след историческата си загуба с 0:8

Литекс - ЦСКА 15 години след 8:0

ЦСКА гостува днес в Ловеч 15 години след историческата си загуба с 0:8. На 29 ноември 1998 година бе фиксирано най-тежкото поражение в истори­ята на червените. От участ­ниците в онзи мач днес на те­рена и на скамейката ще има по един представител. На иг­рището с екипа на ЦСКА отно­во ще се появи Мартин Пет­ров, който записва пълни 90 минути във въпросния двубой. На треньорската скамейка на Литекс пък ще е Златомир За­горчич, който също играе 90 минути, но от страната на победителите. 


Друг свързващ елемент и може би най-важни­ят е...Гриша Ганчев, който лично ринеше снега на градския стадион в Ловеч преди онзи злощастен за ЦСКА мач. Леген­ди се носят за тази загуба на армейците, като една от тях гласи за пробив на играчи в червения лагер.

Вчера босът на Литекс празнува 51-ия си рожден ден и победа над ЦСКА днес ще бъ­де най-добрият подарък, който могат да му поднесат футболистите с оранжеви екипи.

Двата отбора играят в Ловеч от 16:30 часа, а при домакински успех Литекс може да зимува на вър­ха в класирането.

В ЦСКА има един кад­рови проблем, свързан с травма на титулярния вратар Томаш Черни. Чехът ще пропусне ос­таващите мачове до края на годината. Вместо него под рамката отново ще бъде М'Боли. Голямата дилема пред Стойчо Младенов е в линията на защитата. Той обмисля ва­риант, при който да запази почти същата подредба от двубоя с Пирин (2:0). В такъв случай като ляв бек пак ще иг­рае Апостол Попов, а отдясно ще бъде Венци Василев. В среда­та на отбраната пък се завръ­ща Джаксън Менди, който полу­чи почивка в последния кръг. Не е изключено обаче да се използ­ва познатият вариант, при който Фо-Поре е отляво, а По­пов отдясно. Слабата форма на французина по-скоро ще принуди Младенов да избере пър­вата опция. Титулярят срещу Пирин Брайън Хауърд пък оста­на извън групата за двубоя.

Вчера по обяд червените пристигнаха в Севлиево, къде­то тренираха и нощуваха пре­ди днешния мач с Литекс. За из­ненада на футболистите градът, който отстои на око­ло 40 километра от Ловеч, ги посрещна със сняг и силен вятър. Това принуди Стойчо Младенов да проведе занимани­ето в зала вместо на стадиона в Севлиево.

Ръководството на ловчанлии взе решение да върне в първия състав Николай Бодуров. Той бе наказан да тренира с юно­шите заради неспазване на ре­жима и отказа му да преподпише с клуба. Важността на срещата с ЦСКА обаче ще върне титулярното място на брани­теля. Това може да доведе до оше една промяна в зашита. Васил Божиков ще бъде измес­тен от Бодуров в средата на ариергарда, но пък бившият иг­рач на Миньор Перник може да застане на левия бек вместо Антон Недялков, като шансовете това да се случи са 50 на 50.

Наказаният Ваюши вероят­но ще бъде заменен от Миро Манолов. Пред Златомир Загорчич има дилеми за двата фланга на атаката и центъра на терена. Възможно е в среда­та титуляр до Славчев да е възстановеният Берберович. За място на лявото крило ще спорят Цветанов и Манолов, като по-големи шансове за ти­тулярно място има юношата на червените. Отдясно пък ве­роятно ще действа Сашо Цветков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки