Конте: Това не е футбол

Старши треньорът на Юве бе бесен след като „старата госпожа” изхвърча от Шампионската лига

Конте: Това не е футбол
Старши треньорът на Ювентус Антонио Конте бе бесен след загубата с 0:1 от Галатасарай, което изхвърли „старата госпожа” от Шампионската лига. Двубоят бе прекратен във вторник вечерта заради силен снеговалеж и бе продължен днес, въпреки че условията не бяха много по-различни.

Уесли Снайдер донесе победното попадение за турците в 85-ата минута, което и класира тима на Роберто Манчини на 1/8-финалите.

„Опитахме се да отложим двубоя. Срещнахме се с делегата на УЕФА, но никой не ни послуша. Роберто Манчини каза, че е опасно да се играе при такива условия и аз се съгласих. На полувремето също говорих с рефера. Дидие Дрогба каза, че условията са едни и същи и за двата отбора. Отвърнах му, че не е така, защото ние се опитваме да играем футбол”, не успяваше да си намери място Конте.

„Не разбрах как вчера съдията спря двубоя, защото било опасно да се играе, а днес вече не е опасно. Явно трябва да си подобря английския, защото явно не се разбираме достатъчно добре. Единственият начин за игра бе да ритаме топката напред и да се надяваме на нещо.”

Накрая Конте призна, че и неговият тим има вина за случилото се: „Грешката ни бе, че оставихме нещата да се решават за последния мач. Нямаше как да предвидим тези обстоятелства и мисля, че отпадането ни е несправедливо. Но ние сами направихме животите си трудни.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки