ЦСКА-Демакс и Левски ще играят утре на финала на турнира за купата на България по волейбл за жени

ЦСКА-Демакс ще защитава Купата на България във финала и през тази година, след като в полуфинален сблъсък нанесе тежък удар по амбициозния тим на Марица Пловдив.

ЦСКА-Демакс и Левски ще играят утре на финала на турнира за купата на България по волейбл за жени

ЦСКА-Демакс ще защитава Купата на България във финала и през тази година, след като в полуфинален сблъсък нанесе тежък удар по амбициозния тим на Марица Пловдив. "Червените" волейболистки победиха с 3:0 (25:15, 25:23, 25:21) и нанесоха първа загуба на пловдивчанки през сезона.

Началото на първия гейм бе вихрено за "червените", които бързо поведоха с 8:1 и принудиха треньора на гостите Иван Петков да вземе първото си техническо прекъсване още при 1:5. Момичетата на Юлия Иванова се възползваха от солидната си преднина и поведоха с 1:0.

Вторият гейм бе доста странен, след като отново ЦСКА-Демакс поведе, но след това допусна пловдивчанки да дръпнат с 5 точки. Тогава звездата на "червените" Гергана Димитрова застана на начален удар и след нейна серия резултатът бе изравнен за 20:20.

Съдията Илиян Георгиев извади и жълт картон на Анелия Минчева от Марица за протести. В крайна сметка волейболистките на ЦСКА показаха по-здрави нерви, спечелиха гейма и поведоха с 2:0.

На трибуните на зала Христо Ботев имаше солидна агитка от Пловдив начело с председателя на националния волейболен фенклуб Георги Христов. Феновете на Марица развяваха и две големи знамена.

Феновете на ЦСКА-Демакс пък силно подкрепяха своите любимки със скандирания.
-----
Полуфинални мачове от турнира за купата на България по волейбол за жени, който се провежда в зала "Христо Ботев":

Левски - Славия-СУ - 3:0 (25:10, 25:14, 25:18)
ЦСКА-Демакс - Марица Пловдив - 3:0 (25:15, 25:23, 25:21)

Утре от 18:00 часа на финала ще играят Левски и ЦСКА-Демакс. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки