Наполи би Арсенал, но отпадна, „артилеристите” продължават на 1/8-финалите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Възпитаниците на Рафа Бенитес бяха на гол от следващата фаза на турнира

Наполи би Арсенал, но отпадна, „артилеристите” продължават на 1/8-финалите (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Наполи извоюва победа с 2:0 над гостуващия Арсенал, но един гол недостигна на възпитаниците на Рафа Бенитес да се класират за 1/8-финалите на Шампионската лига.

„Сините” откриха чрез Гонсало Игуаин в 73-тата, но лошите вести дойдоха три минути преди края на мача, когато Борусия (Дортмунд) отбеляза втори, победен гол като гост на Олимпик Марсилия. Три минути по-късно Микел Артета бе изгонен, което вдигна духа на домакините.

Наполи се нуждаеше от два безответни гола, за да се класира, които бяха непреодолимо препятствие за неаполитанците. В даденото от съдията продължение Кайехон направи резултата 2:0, но италианците нямаха време за трети.

Още преди да са изтекли десет минути от двубоя Гонсало Игуаин можеше да отбележи. Бившият нападател на Реал (Мадрид) бе изведен в удобна позиция, но диагоналният му удар попадна право в ръцете на Счесни.

Арсенал отговори с бърза атака през центъра. Йозил получи топката на дъгата и с едно докосване пусна наляво за Жиру, който стреля силно, но Рафаел се справи добре и боксира.



Италианците опитваха интересни атаки с дълги пасове. Маджо бе изведен с един такъв подобен пас отляво, Счесни тръгна да излиза, но закъсня. Играчът на Наполи стигна първи до топката и с техничен удар прехвърли стража на „артилеристите”. Ударът му обаче по-силен от необходимото и мина над вратата.



В края на полувремето една грешка на Счесни можеше да коства много на гостите. Косчелни върна топката за вратаря си, той се опита отново да намери бранителя, прехвърляйки връхлитащия Игуаин. Вратарят на Арсенал обаче не успя да копне топката достатъчно и тя падна на главата на Игуаин, който стреля веднага, но с малко пропусна.

Домакините бяха по-активни през цялата втора част и не оставиха отбраната на Арсенал да почине дори за минута. Армеро имаше първата възможоност да отбележи. След като размина Дженкинсън по лявото крило, навлезе в наказателното поле и стреля, но право в Счесни.

Кайехон също имаше на два пъти добри ситуации за гол, но и в двете бившият играч на Реал (Мадрид) пропусна.

В 73-тата минута друг бивш и футболист на „кралския клуб” откри резултата. След двойно подаване с Кайехон, Гонсало Игуаин получи топката в наказателното поле, обърна се добре и с плътен шут фронтално срещу вратата разстреля Счесни за 1:0.



Три минути по-късно „артилеристите” останах с човек по-малко. Микел Артета получи втори жълт картон за нарушение отзад срещу Кайехон и трябваше да напусне терена.



До края на двубоя „сините” успяха да вкарат още един гол чрез Кайехон, който с изключително техничен удар прехвърли Войчек Счесни, но за повече „сините” нямаха време.

Борусия (Дортмунд), Арсенал и Наполи завършиха групата с по 12 точки, но головата разлика в директните двубои се оказа решаваща, в която Наполи се оказа на губещата страна и остана трети. Германците се класират като първи и ще имат по-лек жребий, а „артилеристите” ще трябва да мерят сили с лидерите в другите групи. Олимпик Марсилия остава на последното място без спечелена точка.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "F":

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Дортмунд 6 4 0 2 5 12
2 Арсенал 6 4 0 2 3 12
3 Наполи 6 4 0 2 1 12
4 Марсилия 6 0 0 6 -9 0


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки