Милан удържа Аякс с човек по-малко (+ВИДЕО)

"Росонерите" видяха голям зор, докато стигнат осминафиналите

Милан удържа Аякс с човек по-малко (+ВИДЕО)
Милан успя да удържи Аякс и да спечели точката, която му трябваше, за да се класира за осминафиналите на Шампионската лига. Двата отбора завършиха 0:0 в мач от последния кръг. От 22-ата минута до края италианския гранд игра с човек по-малко, тъй като Рикардо Монтоливо получи директен червен картон за лошо влизане.
 
Милан, който се нуждаеше от само точка, за да се присъедини към Барселона на осминафиналите, беше без Робиньо, Абате, Силвестре, Амелия, Бирса и Пацини. Стефан Ел Шаарауи получи първи старт, откакто получи малка фрактура, партнирайки си с Кака и Марио Балотели. В състава на Аякс Боян Къркич се завърна, но Боилесен, Дуарте, Сийм де Йонг и наказания Велтман отсътваха.
 
Почти веднага гостите можеха да открият, като в 5-ата минута Кристиян Поулсен стреля с глава при изпълнение на корнер, топката се удари в далечната греда преди да попадне в обятията на Абиати.
 
Следващата сериозна  възможност за Аякс дойде в 19-ата минута, когато Абиати спаси с една ръка плонж на Клаасен.
 
Ситуацията за Милан се усложни още повече, но напълно заслужено, в 22-ата минута. Тогава Монтоливо щеше да счупи глезена на противник и съвсем справедливо получи директен червен картон. Затова Ел Шаарауи отстъпи мястото си на Андреа Поли.
 
Абиати се оказа последна преграда и при първата сериозна възможност за Аякс за второто полувреме. Къркич комбинира с Клаасен надясно в наказателното поле. Последва моментален удар по диагонала, но стражът застана на пътя на топката, избивайки в корнер.

Фишер стреля покрай гредата малко по-късно. 
 

Аякс имаше възможност в последната минута, но в крайна сметка Милан удържа натиска на холандците. С основна заслуга за това бе Марио Балотели със своята борбеност. 
  

Милан – Аякс 0:0

Червен картон – Рикардо Монтоливо (22’)

 
Барселона – Селтик 6:1
1:0 Пике (7’)
2:0 педро (40’)
3:0 Неймар (45’)
4:0 Неймар (48’)
5:0 Неймар (58’)
6:0 Тело (72’)
6:1 Самарас (88’)
 
Крайно класиране:
1. Барселона – 13 точки
2. Милан – 9
3. Аякс – 8
4. Селтик - 3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки