Топчо: С новия екип върнахме желанието до последната минута

„Съжалявам, че допуснахме този гол, аз съм максималист и винаги искам суха мрежа.”

Топчо: С новия екип върнахме желанието до последната минута
Помощник-треньорът на Левски Елин Топузаков остана доволен от играта на футболистите в мача с Нефтохимик, спечелен с 6:1, но въпреки това призна, че го е яд за допуснатото попадение.
 
На въпрос какво са променили той, старшията Антони Здравков и другият помощник Мариян Христов, Топчо отвърна: „Винаги има нещо какво да се желае, аз винаги съм бил максималист и искаме да играем дори по-добре. Дори ме е яд, че допуснахме гол, който сами си го вкарахме. Не мисля, че ние сме ги научили на А и Б във футбола, може би желанието и себераздаването на терена. А иначе щом са в Левски, имат качество. Това желание до последната минута може би ние спомогнахме да се върне.”
 
„Радващо е, че може би влязохме в една добра серия и преди мача с ЦСКА постигнахме убедителна победа с добра игра. Качествата и възможностите на Нефтохимик няма да ги коментирам, но като движение, желание до голяма степен днес се получи”, каза Топчо най-напред пред камерата на Нюз7.
 
Той подчерта, че „сините” не са пазели играчи за предстоящия реванш с ЦСКА.
 
„Имахме известни здравословни проблеми, хората, които бяха съхранени, бяха единствено поради това съображение, ние не сме привърженици да пазим някого.”
 
Левски ще се опита да задържи най-добрите си футболисти, но бившият универсален футболист не изключи раздяла при постъпване на добри оферти.
 
„В Левски селекцията винаги е отворен въпрос, винаги има текучество и в едната, и в другата посока, ще гледаме да задържим най-добрите и да привлечем, за да имаме достойни футболисти на всеки пост.”
 
Относно вероятността Владимир Гаджев да напусне асистентът на Тони Здравков призна: „Предполагам, че има някаква доза истина, нормално е футболисти, които имат добри качества и се забелязват от чуждите мениджъри и ако има достатъчно добри оферти, няма да спираме никого.”
 
Що се отнася до подготвителните лагери, русокосият специалист каза: „Набелязали сме цели, които ще искаме да постигнем в тази подготовка, най-вече в тренировките за физика, една част ще бъде в България. Все още уточняваме първата и вече втората в Кипър ще наблегнем на контролите и на стила на игра.”
 
На пресконференцията той допълни: „Съжалявам, че допуснахме този гол, аз съм максималист и винаги искам суха мрежа.”
 
„Съхранихме някои хора, други имаха здравословни проблеми, а тези на тяхно място смятам, че се справиха добре. Надявам се да вдигнем Мулдер за ЦСКА, той има мускулен проблем.”
 
„Левски през годините никой не определя целите, защото те винаги са титла и купа. Третото място не ни задоволява, не мисля, че разликата в класите с Лудогорец и Литекс е толкова голяма, въпреки точковото изражение.”
 
„Чуждестранните футболисти вече са разбрали какво представлява този мач за феновете, за клуба и за историята. Левски-ЦСКА винаги е класика в българския футбол, така че колкото и да е студено, не виждам да има 2 метра преспи сняг в София, надявам се да има повече хора.”
"Съжалявам за мачовете с Берое и Черно море, които загубихме, ако ги бяхме спечелили, нямаше да говорим за борба за трето място, а за преследване на лидерите.”  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки