Юнайтед най-сетне победи след 3:0 над Астън Вила (ВИДЕО)

Уелбек вкара два гола за успеха на "червените дяволи", Клевърли добави третия

Юнайтед най-сетне победи след 3:0 над Астън Вила (ВИДЕО)
Шампионът Манчестър Юнайтед записа първа победа от 5 мача в първенството, след като днес се наложи с 3:0 над тима на Астън Вила. Срещата се игра на стадион "Вила Парк" и бе от програмата на 16-ия кръг на английската Висша лига. 
 
Мачът започна с две добри възможности за бирмингамци, но ударите на Ел Ахмади и Олбрайтън бяха спасени от Давид Де Хеа. "Червените" дяволи пък отвърнаха с опасен шут на Уелбек, но и Гузан бе на висота. 
 
Така дойде 15-ата минута, когато гостите излязоха напред в резултата. Тогава Янузай засече с глава центриране на Рафаел, топката срещна лявата греда и попадна в Уелбек, който с десния крак не сбърка за 1:0. 
 
Само след 3 минути Валенсия центрира от десния фланг в пеналта на домакините, където Уелбек засече, удвоявайки аванса на "червените дяволи".
 
След това попадение атаките към двете продължиха, но Рууни и Уелбек пропуснаха да увеличат преднината на своите. Домакините също опитаха да се върнат в мача, но нови голове до почивката така и не паднаха. 
 
Второто полувреме също започна убедително за гостите, които в 52-ата минута сложиха точка на спора, след като Рууни изведе Клевърли в дясната част на наказателното поле, той напредна и с десния крак прониза за трети път Брад Гузан. 
 
До края на мача Астън Вила потърси с всички сили поне почетен гол в срещата, но стабилната игра в отбрана на гостите и добрите изяви на Давид Де Хеа попречиха това да се случи. 
 
След победата с 3:0 Юнайтед се изкачи на 8-о място във временното класиране с актив от 25 точки, на 6 зад 4-ия Евертън. Домакините от Бирмингам пък са 11-и с 19 точки. 



На стадион "Керъл Роуд" пък, домакините от Норич не успяха да победят състава на Суонзи, завършвайки наравно 1:1. 

Дайер изведе гостите напред в 12-ата след асистенция на Уилиямс, а крайното 1:1 оформи Хупър в даденото от рефера продължение на първата част. 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки