Рали Дакар 2011 ще се проведе в Южна Америка

Прословутият рали маратон „Дакар” ще се проведе за трети пореден път на територията на Чили и Аржентина през месец януари 2011 г. Новината обяви чилийският вестник „Mercurio”, позовавайки се на информация от президента на националното ведомство по развитие на спорта Габриел Руис Тагле

Рали Дакар 2011 ще се проведе в Южна Америка
Прословутият рали маратон „Дакар” ще се проведе за трети пореден път на територията на Чили и Аржентина през месец януари 2011 г. Новината обяви чилийският вестник „Mercurio”, позовавайки се на информация от президента на националното ведомство по развитие на спорта Габриел Руис Тагле.
 
Тагле, който бе назначен на длъжността на 11 март, този петък е приключил преговорите с френската компания ASO (Amaury Sport Organisation), която е организатор на надпреварата. Тагле съобщи, че е успял да сведе с 2 милиона долара разходите на чилийското правителство за провеждане на състезанието. Тазгодишното издание на „Дакар” струваше на Чили и Аржентина по седем милиона долара. Мерките са извършени във връзка с тежките последици за икономиката на страната, която на 27 февруари бе ударена от разрушително земетресение с магнитуд от 8,8 по Рихтер.
 
Официалният маршрут на „Дакар 2011” ще бъде обявен този вторник в Париж. Домакините ще бъдат представлявани от Тагле и аржентинският министър на туризма Енрике Майер.

 

По време на миналогодишното и тазгодишното издание на ралито участие взеха представители на 50 страни. Очаква се през 2011 г. и България да разполага с двама представители на едно от най-тежките многодневни състезания в света.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки