Барса отново излезе начело след рецитал на Санчес срещу Елче (ВИДЕО)

Каталунците громят с 4:0, чилиецът с хеттрик

Барса отново излезе начело след рецитал на Санчес срещу Елче (ВИДЕО)
Шампионът Барселона направи нова крачка към защитата на титлата си, след като днес разгроми тима на Елче с 4:0. Срещата се игра на стадион "Камп Ноу" и бе от програмата на 18-ия кръг на испанската Ла Лига. 
 
Това бе първи мач за двата отбора през новата година, а успехът бе трети пореден за каталунците в първенството. В герой за домакините се превърна Алексис Санчес, който заби хеттрик във вратата на Тоньо. Четвъртото попадение бе дело на Педро, а Шави пропусна дузпа в хода на двубоя. В самия край на срещата пък Марк Бартра получи травма. 
 
Двубоят премина изцяло под диктовката на "блаугранас", които натиснаха здраво още от първи съдийски сигнал и в 7-та минута вече водеха с 1:0. Тогава Жорди Алба напредна по левия фланг и центрира остро в пеналта на гостите, където Алексис Санчес засече с десния крак и вкара първия гол за Барса за новата година - 1:0.
 
По-добрата игра на каталунците продължи и в 16-ата минута Фабрегас изведе Педро зад гърба на противниковата отбрана, нападателят овладя и с левия крак прониза отново Тоньо за 2:0. 
 
До края на полувремето Барса не спря да атакува, но Иниеста, Шави, Санчес и на няколко пъти Педро обстрелваха неточно вратата на Елче и така резултатът се запази непроменен до почивката. 
 
След нея Барса продължи да търси трето решително попадение и бе на косъм да стигне до него в 48-ата минута, когато получи правото да изпълни дузпа за фаул на Сапунару срещу Фабрегас. Шави обаче пропусна от бялата точка и резултатът остана 2:0 за домакините. 
 
Всичко обаче си дойде на мястото в 63-ата минута, когато Санчес се възползва от хубаво подаване на Педро и направи преднината на своите класическа. 
 
Само 6 минути по-късно чилиецът успя да оформи своя хеттрик, а с това и крайното 4:0, след страхотен шут от пряк свободен удар.
 
След победата Барса отново се изкачи на 1-о място във временното класиране с актив от 49 точки, колкото има и 2-ят Атлетико, който обаче е с по-лоша голова разлика. Гостите от Елче пък са 15-и със 17 точки, на 2 от зоната на изпадащите. 

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки