Симеон Славчев остава в Литекс до края на сезона

"Оранжевите" ще го продадат през лятото, намекна Величко Дихонов

Симеон Славчев остава в Литекс до края на сезона
Финансовият директор на Литекс Величко Дихонов обяви пред "Тема Спорт", че Симеон Славчев започва подготовка с тима на 9 януари (сряда) и че засега остава в отбора и за про­летта.

"На този етап няма нищо за трансфери на наши игра­чи навън. Всички започват подготовка. Симеон Славчев остава", сподели шефът при ловчанлии.

Халфът е в полезрението на редица ев­ропейски клубове - италиа­нските Рома, Киево, Верона, руския Зенит и английскитеАрсенал и Астън Вила и др. Почти сигурно обаче през лятото младокът ще бъде продаден. Така от Ло­веч процедираха и с Георги Миланов, който подписа с ЦСКА Москва именно през миналото лято.

"Иван Горанов и Данило Морено Асприя са новите имена, които ще започнат подготовка с нас в четвъртък. Други нови не очакваме за старта. Врати­те ни обаче са отворени", добави Дихонов.

Той за пореден път заяви, че целта пред оранжевите остава класиране за Лига Ев­ропа и че на този етап за титла в тима не се говори. В пос­ледните два сезона Литекс пропусна евротурнирите. През това време обаче тимът успя да наложи ре­дица млади играчи като Ге­орги и Илия Миланов, Симе­он Славчев, Страхил Попов, които станаха част и от националния отбор. Тази стратегия започва да дава резултат и сега ловчанлии зимуват на пър­во място в А група. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки