Анахайм победи Ванкувър след продължения и се върна на върха

Евгени Малкин се върна в игра и помогна на Питсбърг за успех срещу Уинипег

Анахайм победи Ванкувър след продължения и се върна на върха
Анахайм се наложи над гостуващия Ванкувър с 4:3 след продължение и се върна на върха в класирането в редовния сезон на Националната хокейна лига.

Кори Пери вкара решаващия гол 1,3 секунди преди края на допълнителното време. Така Анахайм остана единственият отбор без поражение като домакин в редовното време от началото на сезона, в който тимът постигна 17 победи в 19 мача в собствената си зала "Хонда Сентър".
Това беше и 13-и успех в последните 14 мача на състава в лигата и с актив от 67 точки Анахайм измести Чикаго от първото място. Ванкувър пропиля аванс от 2:0 от първата част след голове при числен превес на Райън Кеслър и Хенрик Седин, който записа и две асистенции.
Саку Койву и Мат Белески изравниха през втората част, но в началото на третия период Кевин Бикса отново даде аванс на канадците. Ник Бонино пак изравни 1:27 минута преди края, за да прати мача в продължение. Вратарят на гостите Еди Лак, който е новобранец в лигата, записа рекордните в кариерата си 45 спасявания, но това не помогна да бъде избегнато поражението.

В същото време Евгени Малкин се разписа два пъти в първия си мач след лечение на контузия и помогна на Питсбърг да надделее над гостуващия Уинипег с 6:5. Джеймс Нийл също вкара два гола, а домакините изравниха рекорда си от 12 поредни победи в собствената си зала. Ивандър Кейн се отличи с две попадения и асистенция за гостите.

Лоугън Кутюр и Джо Павелски вкараха при дузпите, а Сан Хосе постигна първа победа в Чикаго от повече от три години. Редовното време завърши 2:2, като шампионите допуснаха изравняване 8:10 секунди преди края след точен изстрел на Брет Бърнс. Джейсън Дьомер също вкара за Сан Хосе, а вратарят Алекс Сталок направи 33 спасявания за първия успех на тима в "Юнайтед Сентър" от 30 декември 2010 година.

За Чикаго се разписаха Никлас Хялмарсон и Михал Рожсивал, а стражът Кори Крофърд отрази 40 шайби. Шампионите останаха без загуба в редовното време в последните си 10 мача, но с 67 точки отстъпиха на второ място в лигата след Анахайм заради повече изиграни мачове.

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

Презибраха Цеко Минев за член на Изпълкома на ФИС

Президентът на Българската федерация по ски с нов 2-годишен мандат

Официално: Националите по биатлон с нов треньор

Знаменит германец ще бъде консултант на отбора

Едмънтън е на финал на НХЛ

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки