Сензациите в пресата: Гари бяга в Лудогорец, ако Батков не плати спешно

Левски иска Барт, увеличават парите на Гаджев, Херо взима Домо под наем, гонят крило от Черно море

Сензациите в пресата: Гари бяга в Лудогорец, ако Батков не плати спешно
Сензациите в пресата днес, понеделник, 6 януари 2014 година:

Меридиан мач: Гари бяга в Лудогорец

Сагата с Гари Родригес съвсем не е приключила въп­реки увещанията на Тодор Батков, научи „Меридиан Мач". След само 4 дни крилото мо­же да смени синия екип със зеления на Лудогорец. Това може да се случи въпреки отказа на шефовете на Левски да продадат играча си в Разград. Финансовата криза на „Герена" се вихри с пълна сила, ка­то играчите не са полу­чавали заплати вече близо два месеца. 10 януари е последният ден, до който според договорите футболисти­те трябва да вземат ме­сечните си възнаграж­дения. Към днешна дата Левски не се е разпла­тил с играчите за ноем­ври и декември. Ако футболистите не получат до споменатото де­сето число на януари поне една от дължими­те им заплати, те ще могат да стартират про­цедура по разтрогване­то на договора по вина на клуба. Огромна част от играчите няма да вземат мерки срещу Левски, но не така стои въпросът с Гари Родригес.

Холандецът вече се бе навил на трансфер в Разград, примамен от по-голямата заплата и участие в европейските клубни турнири. В слу­чай че Гари не получи заплатата си, той лесно ще може да разтрогне договора си и да се при­съедини като свободен агент към „орлите".

Подобен развой ще е огромен удар по амби­циите на Тодор Батков да продаде играча си в чужбина и по този на­чин да закърпи бюдже­та. Осигуряването на заплати също не е лес­на задача, тъй като ад­вокатът призна, че му трябва спешен милион в евро, за да успокои нещата в клуба. Дори да няма пари за останалите, обаче в Левски ще направят всичко възможно да осигурят средства поне за възнаграждението на Гари.

Труд: Сините искат французина Барт

Александър Барт от Лудогорец е в списъка на Левски за нов централен за­щитник, фран­цузинът е шампион на България в последните 4 години - по два пъти с Литекс и разградския тим. Договорът на легионера изтича през юни.

Възможно е Левски да опита да вземе Барт още през януари срещу номи­нална трансферна сума. Без продажба на Гари Родригес обаче „сините" ня­мат капитал да плащат за футболисти. Действа се ударно за изтъргуване на холандеца в чужбина, но засега оферта няма. Така че ситуацията с Барт е обвързана и с Родригес.

Французинът няма ни­що против да остане у нас, защото е влюбен в българка и връзката е много сериозна. При преговори с Левски обаче проблем вероятно ще из­никне около заплатата. В Лудогорец дават двойно по-високи възнагражде­ния, отколкото на „Герена . Барт не е обсъждан за бартер в спрените вече преговори с Разград за Гари Родригес. Дискути­ран бе халфът Себастиан Ернандес.

По-актуален и възмо­жен изглежда трансфер в Левски на Аймен Белаид от Локомотив (Пд), който е склонен на невисока заплата. Но и за тунизийския централен за­щитник ще трябват 50-ина хиляди евро.
Левски действа и по двете линии - подбира и свободни агенти, и футбо­листи с трансферни суми. Но на преден план засега са безплатните играчи.

Не е изключено „сини­те" да привлекат двама централни защитници. Има възможности и за двама централни напада­тели - примерно Гара Дембеле („Фрайбург") и Венцислав Христов („Бе­рое"). Това може да стане при раздяла и с Димитър Макриев, освен с Цветан Генков, за когото има ва­риант с „Макаби" (Хайфа).

Меридиан мач: Напук на кризата вдигат парите на Гаджев

Сериозна финансова криза е обхванала Левски. В тима откри­то признават, че им трябва 1 млн. евро за лиценза и текущите разходи. Напук на това на „Герена" ще увели­чат заплатата на един от основните си футбо­листи. Става въпрос за Владимир Гаджев.

Халфът има договорка с ръководството да бъ­де пуснат при добра оферта. Именно затова в новия му договор, който ще бъде подпи­сан до дни, ще има ос­вобождаваща клауза. Наред с това обаче Га­джев ще получи уве­личение на заплатата, с което от клуба ще му се отблагодарят за ло­ялността.

През декември нацио­налът имаше оферта от руския Урал, но не я прие. Там вратата за сделка все още е отво­рена, но самият играч предпочита тим от За­падна Европа за своя следваща дестинация.

24 часа: Херо иска под наем Валери Домовчийски
 
Треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо иска да вземе нападателя на пловдив­ския Ботев Валери Домовчий­ски под наем за пролетния полусезон.

27-годишният бивш национал така и не успя да се наложи при Станимир Стоилов и редовно търкаше пейката. Херо вече е водил разговори със своя добър приятел Мъри за евентуалното идване на Домо в Бургас.

Черноморец започва зимна подготовка днес от 14,30 ч на ста­дион „Лазур" с не повече от 12-13 футболисти. Част от чужденци­те в отбора имат полети в раз­лични дни от седмицата. Подго­товка с Черноморец ще започ­нат и тийнейджърите от клуба Стоян Кижев и Ахмед Ахмедов. От 12 януари бургазлии са на лагер в Поморие. Първият кон­тролен мач на Черноморец е на 14 януари срещу третодивизионния Созопол.

Меридиан мач: Голяма заплата гони крило на Черно море


В Черно море пра­вят опити да се отър­ват и от нападателя Стенли Окоро. Една от причините е, че нигериецът игра на при­ливи и отливи през есента, като не се превърна в търсения от Георги Иванов голмайстор. Основният мотив на ръководст­вото на клуба да тър­сят раздяла с африканеца е голямата му заплата. Окоро е сред най-високоплатените футболисти на Черно море и намаленият бюджет за новата година ще се задъха.

Все пак при нежела­ние на Окоро да разт­рогне договора си по взаимно съгласие той ще остане в клуба до края на сезона. Сами­ят Гонзо предпочита да задържи нападате­ля, защото при напус­кане на нигериеца в отбора ще остане са­мо едно крило - Иван Коконов. Окоро има едного­дишен договор за на­ем, а е собственост на испанския Алмерия.

Варненци вече се разделила с част от най-добрите си играчи. Капитанът Георги Илиев замина за Ки­тай, където трябва да мине медицински прегледи и да подпи­ше договор с Шъдзяджуан. Александър Александров пък вече бе представен като първото ново зимно попълнение на шам­пиона Лудогорец. Договорите си с клуба разтрогнаха вторият вратар Емил Михай­лов и нападателят Даниел Младенов, ко­ито са свободни игра­чи и си търсят нови отбори. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки