Конте: Работата е само наполовина свършена

"Бяхме високомерни срещу Копенхаген и Галатасарай, затова отпаднахме от ШЛ"

Конте: Работата е само наполовина свършена
Антонио Конте заяви, че е „умерено доволен” от 8-те точки аванс на неговия Ювентус на върха в Серия А след убедителното 3:0 над прекия конкурент за титлата Рома. „Бианконерите” си осигуриха първото място за първия полусезон с 10-та поредна победа в шампионата.

„Умерено съм доволен, защото още не сме постигнали целите си. Това е една добра основа, но нищо повече. Не трябва да сме прекалено доволни. Остава още цял полусезон и трябва да играем добре. Тези 8 точки аванс са важни, но не трябва да се заблуждаваме или да губим концентрация. Трябва да продължим със същото желание за победи. Да не забравяме, че Рома спечели първите си 10 мача, а сега след 18-ия кръг са 8 точки зад нас”, коментира Конте.

„Дори аз съм изненадан от нашето израстване по отношение  на тактика и психология. Сега противниците ни познават по-добре нашата игра, знаят силните и слабите ни страни. Желанието за победа е житейска философия и опитвам да я предам на играчите. Вече имаме играчи, които носят този дух на победа у себе си, като Джиджи Буфон и Артуро Видал. Играчите осъзнават, че е страхотно да побеждаваш и искат да го правят винаги, но за да го постигнем ни трябват скромност, глад за успехи и огромно желание. Само вижте играчи като Тевес и Йоренте, които се връщаха и вършеха работа в защита. Не са като наапдателите едно време, които само чакаха напред да вкарат. Йоренте е много важен за нас. Два месеца му бяха нужни да свикне с отбора, но сега задържа топката, развива атаките към свои съотборници и е много силен във въздушните двубои”.

Конте бе запитан дали е доказал на всички кой е №1 в Италия като е победил Руди Гарсия, който досега не бе усещал вкуса на поражението в Серия А.

„Рома е много опасен отбор с чудесни качества. Ако не бяхме добре подготвени, нямаше да се справим. Само ще кажа, че един италиански треньор се справи добре с тактиката”, усмихна се Конте.

И въпреки страхотния сезон на домашната сцена, Ювентус отпадна от Шампионска лига.

„В Шампионската лига показахме надменност срещу Копенхаген и Галатасарай. Не стиснахме за гърлото тези отбори от самото начало и платихме скъпо. Разбира се, не трябва да се забравя, че последният ни мач изобщо не можеше да се играе и на нормален терен мисля, че щяхме да се класираме напред. Сега израстваме и отпадането беше болезнен урок, който ни донесе ценен опит”.
Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки