Руди Гарсия: Нашата цел е да се върнем в Европа

„Знаем, че това е футбол и Ювентус е безмилостен отбор, така че ние също трябва да се научим да бъдем безмилостни"

Руди Гарсия: Нашата цел е да се върнем в Европа

Старши треньорът на Рома Руди Гарсия заяви, че целта на Рома през този сезон е да се завърне обратно в европейските клубни турнири. Снощи тимът от италианската столица претърпя тежко поражение от шампиона Ювентус с 0:3. „Вълците“ завършиха срещата и с 9 души, а след тази загуба изостават на 8 точки зад „бианконерите“. 


„Има още 60 точки на разположение. Но титлата не е нашата цел. Нашата цел е да се върнем в Европа, а в момента ние сме втори и това е едно добро място, за да бъдем вътре. След това ще видим какво ще стане“, заяви бившият старши треньор на Лил.

„Не знам дали това бе най-лошият начин да сложим край на нашия непобеден рекорд, но е лошо, че завършихме срещата с девет души. За съжаление, те вкараха от първата си възможност, а ние не оползотворихме нашите“, допълни той.

„Знаем, че това е футбол и Ювентус има безмилостен отбор, така че ние също трябва да се научим да бъдем безмилостни. Винаги е трудно да играеш като гост на Ювентус и да запазиш вратата си без гол. Те имат много силни нападатели, но аз нямам съмнения, че през първата половина от сезона играхме правилната игра. За да спечелиш, също се нуждаеш от късмет във важните моменти, а късметът беше повече с Ювентус, отколкото с нас“, каза още Гарсия.

В следващия кръг от италианското първенство Рома е домакин на Дженоа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки